Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Toyota Hilux

 Τα σχέδια της Toyota που κατατέθηκαν μαζί με μια σειρά από δικαιολογητικά για την κατοχύρωση των απαραίτητων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αποκαλύπτουν την εικόνα του νέου Hilux. Με προφανή στόχο να γίνουν όλα τα pick up της μάρκας πιο ομοιογενή σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνισή τους, η Toyota έχει αποφασίσει να χρησιμοποιεί μια κοινή πλατφόρμα για την κατασκευή τους. Η νέα πλατφόρμα ονομάστηκε TNGA-F και όπως προδίδει το όνομά της, ανήκει στην οικογένεια των Toyota New Global Architecture που έχουμε δει και σε άλλα επιβατικά μοντέλα της εταιρείας.


Θυμίζουμε πως το Land Cruiser 300, που παρουσιάστηκε στα μέσα του 2021, ήταν το πρώτο μοντέλο στην πλατφόρμα TNGA-F, κάτι που σημαίνει πως η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική δεν προορίζεται μόνο για επαγγελματικά μοντέλα της Toyota. Πρώτη φορά σε επαγγελματικό, την TNGA-F την είδαμε να χρησιμοποιείται στην τρίτη γενιά του Toyota Tundra, που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2021.
Καθώς όμως το Toyota Hilux που έχουμε στην αγορά, είναι ένα μοντέλο που έκανε ντεμπούτο το 2015, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται πως θα αλλάξει ριζικά. Αυτό σημαίνει πως η νέα γενιά του δημοφιλέστερου pick up παγκοσμίως, θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική TNGA-F. Εκτός αυτού, από τα νέα σχέδια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Toyota που διέρρευσαν τον Ιανουάριο του 2023, προκύπτουν πολλά συμπεράσματα και για την αισθητική προσέγγιση του νέου μοντέλου.







Όπως φαίνεται από τις εικόνες το νέο Hilux θα μοιάζει περισσότερο με το μεγάλο Toyota Tundra που παρουσιάστηκε το 2022, έχοντας και τα δύο στοιχεία από το ηλεκτρικό πρωτότυπο pick up που μας έδειξε η Toyota πριν από δύο περίπου χρόνια. Σε ότι αφορά στους κινητήρες του αυτοκινήτου, δύο τετρακύλινδροι θα χρησιμοποιηθούν, ένας βενζίνης και ένας diesel, με τον πρώτο να αναμένεται να παρουσιάζει απόδοση ισχύος περίπου 270 ίππων.
Δεν αποκλείεται να δούμε και υβριδική εκδοχή του Hilux, με συνολική απόδοση ισχύος που θα ξεπερνά τους 350 ίππους. Μια τέτοια υβριδική έκδοση θα ήταν επίσης καλοδεχούμενη στην Ευρώπη, ενώ πρέπει να πούμε πως τα νούμερα πωλήσεων που γράφει το pick up της Toyota με τον diesel κινητήρα, δεν επιτρέπουν στην εταιρεία να σταματήσει την παραγωγή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου