Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Pagani Huayra Codalunga

 Η ομώνυμη φίρμα του Horacio Pagani σε συνεργασία με το τμήμα Grandi Complicazioni, το οποίο ασχολείται με την κατασκευή μοναδικών μοντέλων δημιούργησαν την άκρως εντυπωσιακή Huayra Codalunga.

Το συγκεκριμένο μοντέλο χαρακτηρίζεται από τη διαμόρφωση στο πίσω μέρος του, η οποία το κάνει πιο μακρύ σε σχέση με αυτό της κανονικής Huayra. H Huayra Codalunga είναι αποτέλεσμα ενός πιστού πελάτη της εταιρείας, ο οποίος ζήτησε κάτι διαφορετικό για το αυτοκίνητό του και το προσδιόρισε να είναι πιο μακρύ σε μήκος.

Η ομάδα τού Horacio Pagani ανταποκρίθηκε σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας την Huayra Codalunga. Όταν την παρουσίασε, βρέθηκε και ένας δεύτερος πελάτης, ο οποίος ζήτησε από την εταιρεία να δημιουργήσει και γι’ αυτόν μία αντίστοιχη έκδοση. Βλέποντας να αυξάνεται το ενδιαφέρον την Codalunga, ο δαιμόνιος Ιταλός με αργεντίνικες ρίζες ιδρυτής της εταιρείας, αποφάσισε να κατασκευαστούν συνολικά πέντε, οι οποίες θα είναι και συλλεκτικές, και προφανώς έχουν όλες προπωληθεί.

Το εσωτερικό της κάθε Huayra Codalunga διαμορφώνεται βάσει της προτίμησης του πελάτη αλλά πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι κοινά, με τα ανθρακονήματα να καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του ταμπλό και της καμπίνας.

Η Huayra Codalunga φέρει έναν twin-turbo V12 κινητήρα, χωρητικότητας 6,0 λίτρων. Η μέγιστη απόδοσή του είναι 840 ίπποι και η ροπή του φτάνει τα 1.100 Nm. Η μετάδοση της ισχύος γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειραϊκού κιβωτίου ταχυτήτων επτά σχέσεων «Pagani X-Trac».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου