Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Nurburgring ψηφιοποιείται

 Με μια επένδυση που θα φτάσει τα 11 εκατομμύρια ευρώ, η πίστα του Nurburgring θα αναβαθμιστεί ψηφιακά και θα είναι έτοιμη για το μέλλον. Η αναβάθμιση θα ωφελήσει όλους τους χρήστες της πίστας, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτών οδηγών κατά τη διάρκεια περιόδων οδήγησης επισκεπτών, των οδηγών δοκιμών από τις εταιρείες στο πλαίσιο επίσημης εξέλιξης μοντέλων αλλά και των οδηγών αγώνων κατά τη διάρκεια διαφόρων διοργανώσεων που πραγματοποιούνται εκεί.
Στα νέα αυτά στοιχεία που θα είναι έτοιμα το 2025, περιλαμβάνεται και η παρακολούθηση της πίστας με κάμερες, ενώ τεχνολογικά θα γίνει εκτενής χρήση και της τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να είναι δυνατή η κάλυψη και των 21 χιλιομέτρων της πίστας. Η αναβάθμιση ξεκινά άμεσα και θα είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα κατασκευαστικά έργα στην σχεδόν 100χρονη ιστορία του Nurburgring.


Τα επόμενα δύο χρόνια, μια εντελώς νέα υποδομή θα κατασκευαστεί γύρω από την πίστα και θα προστατεύει τους οδηγούς από φερτά υλικά σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, ενώ θα αναβαθμιστεί σημαντικά και το αποχετευτικό σύστημα της πίστας που θα απομακρύνει πιο αποτελεσματικά τα όμβρια ύδατα από τα σημεία που έχουν εντοπιστεί αδυναμίες. Παράλληλα, οι εργασίες στην πίστα που θα γίνουν τμηματικά, θα φέρουν οπτικές ίνες σε όλο το μήκος της πίστας.





Έτσι η μεταφορά της πληροφορίας και η ενημέρωση των οδηγών μέσω οθονών LED από το κέντρο ελέγχου της πίστας, θα είναι πολύ πιο άμεση. Χώρια που με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορούν να προβλεφθούν πολύ πιο αποτελεσματικά, επικίνδυνες καταστάσεις σε κάθε σημείο της πίστας. Με όλες τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο των αναβαθμίσεων αυτών, υπολογίζεται πως θα μειωθεί σημαντικά και ο αριθμός των ατυχημάτων μέσα στην πίστα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου