Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Οικογένεια Μαμιδάκη: Νέο «χτύπημα» με πλειστηριασμό για ακίνητο στην Αθήνα


Η οικογένεια Μαμιδάκη έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο διαφόρων αρνητικών εξελίξεων. Από την κατάρρευση της πετρελαϊκής JetOil μέχρι και την αυτοκτονία του Κυριάκου Μαμιδάκη, αλλά και την εμπλοκή με τους πλειστηριασμούς για ακίνητα μελών της ευρύτερης οικογένειας.

Αυτό το «αρνητικό φεγγάρι» συνεχίζεται καθώς, όπως αποκαλύπτει το newmoney.gr, για τις 22 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ένας ακόμη πλειστηριασμός για ακίνητο της οικογένειας που βρίσκεται στην Κυψέλη.

Το σφυρί στρέφεται κατά της Μαρίας Ελένη Μαμιδάκη, της πρωτότοκης κόρης του Γεωργίου και της Αριστέας Μαμιδάκη, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για 100.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος συνολικής επιταχθείσας οφειλής ύψους 766.197,32 ευρώ.


Επισπεύδουσα είναι η doValue ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Frontier Issuer Designated Activity Company».
Το διατηρητέο στην Κυψέλη

Ο πλειστηριασμός αφορά την πλήρη κυριότητα και σε ποσοστό 90% εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου μετά της επ’ αυτού τετραώροφης οικοδομής με ημιυπόγειο, «με όλα τα συστατικά και τα παραρτήματά της, κτισμένης σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο δεν υπάγεται στις διατάξεις του Ν.1337/1983 και δεν υπόκειται σε υποχρέωση εισφοράς σε γη και σε χρήμα», όπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση.






Το οικόπεδο 316,19 τ.μ. βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του δήμου Αθήνας στη θέση «Πατήσια» και επί της διασταύρωσης των οδών Ίμβρου αρ. 13 και Ιωάννου Δροσοπούλου αρ. 88.

Η οικοδομή αποτελείται από ισόγειο (ημιυπόγειο) όροφο, που περιλαμβάνει δύο καταστήματα και ένα διαμέρισμα, εκ των οποίων το ένα κατάστημα έχει επιφάνεια 139,20 τ.μ. και το δεύτερο επιφάνεια 31 τ.μ., ενώ το διαμέρισμα 106,95 τ.μ..

Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει κεντρικό κλιμακοστάσιο και διάδρομο ορόφου που έχουν επιφάνεια 78,95 τ.μ. και δύο κατοικίες 112,80 τ.μ. και 126,80 τ.μ.


Ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει κεντρικό κλιμακοστάσιο και διάδρομο καθώς και δύο κατοικίες 126,37 τ.μ. και 162,48 τ.μ.

Ο τρίτος όροφος περιλαμβάνει κεντρικό κλιμακοστάσιο και διάδρομο καθώς και δύο κατοικίες 126,37 τ.μ. και 162,48 τ.μ. Ολόκληρο το ακίνητο έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο από τον Απρίλιο του 1999.

Όσον αφορά τα βάρη, υπάρχουν προσημείωση υποθήκης υπέρ της Εθνικής Τράπεζας εγγραφείσα στις 18-9-2003, για ποσό 1.154.231 ευρώ και άλλη μια προσημείωση επίσης υπέρ της Εθνικής Τράπεζας εγγραφείσα στις 1-7-2014, για ποσό 30.874,42 ευρώ.


Σημειώνεται ότι η Μαριλένα Μαμιδάκη είναι κύρια μέτοχος και Διευθύνουσα Σύμβουλος των εταιρειών του «Ομίλου Μ. Γ. Μαμιδάκη» ο οποίος αποτελείται από τον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναίς» στο Γκάζι, που περιλαμβάνει θεατρική και μουσική σκηνή, αίθουσες για συνέδρια δυναμικότητας 2.500 συνέδρων, αίθουσες τέχνης και café-bar, την εταιρεία παροχής υπηρεσιών «Mamidakis Catering» και τα «Athinais Tower Lofts», ένα σύμπλεγμα 70 πολυτελών κατοικιών τύπου loft με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.



Ο Μαμιδάκης που άνοιξε το δρόμο για τα πετρέλαια

Ο Γεώργιος Μαμιδάκης γεννήθηκε στο μικρό χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισάμου στο νομό Χανίων. Ως έφηβος, στα χρόνια της κατοχής πολέμησε με την Εθνική Αντίσταση. Μετά το τέλος του Πολέμου, σπούδασε τοπογράφος και εργάσθηκε αρχικά στην Τοπογραφική Υπηρεσία. Τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα συνδέθηκαν με την παραγωγή ροδέλαιου. Λίγα χρόνια αργότερα ήταν εκείνος που άνοιξε την πόρτα της επικοινωνίας και της οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία στον τομέα των πετρελαιοειδών.

Η ΑΕΕΠ Γ. Μαμιδάκης & Σία ιδρύθηκε το 1955 και ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα στο χώρο του εφοδιασμού ποντοπόρων πλοίων. Με τη δημιουργία εκατοντάδων πρατηρίων κάλυψε τη διανομή πετρελαίου σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι το 1983 εφοδίαζε με αργό πετρέλαιο τα Ελληνικά Κρατικά Διυλιστήρια, χρησιμοποιώντας tankers της ιδιοκτησίας της. Παράλληλα, το 1973 ο Όμιλος Μαμιδάκη εισήγαγε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τα αυτοκίνητα Lada.
Ο ξενοδοχειακός βραχίονας

Ακούραστος και διορατικός επιχειρηματίας, με βαθιά αγάπη για την πατρίδα του, ο Γεώργιος Μαμιδάκης εξαγόρασε το 1974 το ξενοδοχείο Minos Beach στον κόλπο του Μιραμπέλλου Κρήτης, ενώ αργότερα απέκτησε δύο ακόμα ξενοδοχειακές μονάδες.


Πολύτιμη συνοδοιπόρος στη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα του υπήρξε η σύζυγός του Αριστέα Μαμιδάκη, το γένος Χαλκιαδάκη.

Ο Γεώργιος και η Αριστέα Μαμιδάκη έθεσαν τις βάσεις για την bluegr, που διευθύνει η έτερη κόρη τους Τζίνα μέχρι σήμερα.

Το 1993 συστάθηκε το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη με πολύπλευρες πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση και υποστήριξη της τέχνης και της τοπικής Κρητικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου