Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθησαν οι ανήλικοι που μαχαίρωσαν και λήστεψαν 15χρονο


Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την Τετάρτη (1/2) οι ανήλικοι που το βράδυ της περασμένης Κυριακής επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι έναν 15χρονο στη Νέα Σμύρνη.Ειδικότερα, η συμμορία βραδινές ώρες της Κυριακής σε πάρκο της Νέας Σμύρνης προσέγγισε και περικύκλωσε τον 15χρονο και με τη χρήση μαχαιριού τον τραυμάτισαν στο δεξί του μηρό. Τα μέλη της συμμορίας συνέχισαν να επιτίθενται χτυπώντας τον με γροθιές σε όλο του το σώμα.



Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, τσαντάκι που περιείχε προσωπικά του αντικείμενα και χρηματικό ποσό και διέφυγαν, ενώ ο 15χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Έπειτα από έρευνες, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 16χρονο αλλοδαπό και 3 Έλληνες ηλικίας 16 και 17 ετών, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας για –κατά περίπτωση- ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας






Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 1-2-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 16χρονος αλλοδαπός και 3 ημεδαποί ηλικίας 16 και 17 ετών, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας για –κατά περίπτωση- ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.



Ειδικότερα, η συμμορία βραδινές ώρες της 29-1-2023 σε πάρκο της Νέας Σμύρνης προσέγγισε και περικύκλωσε 15χρονο αλλοδαπό και με χρήση αιχμηρών αντικειμένων (μαχαίρια) τον τραυμάτισαν στο δεξί του μηρό. Τα μέλη της συμμορίας συνέχισαν να επιτίθενται χτυπώντας τον με γροθιές σε όλο του το σώμα.

Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, τσαντάκι που περιείχε προσωπικά του αντικείμενα και χρηματικό ποσό και διέφυγαν, ενώ ο 15χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, στη Νέα Σμύρνη και στους Αμπελόκηπους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:






- μαχαίρι τύπου σουγιά,
- ρουχισμός που φορούσαν κατά την επίθεση,
- ποδήλατο που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής
- 2 κινητά τηλέφωνα και
- φωτογραφία, σε έντυπη μορφή, που απεικονίζεται ο 15χρονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου