Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Μπαχτσελί: «Ψηφίστε μας γιατί κάναμε τζαμί την Αγία Σοφία και έρευνες στη “Γαλάζια Πατρίδα”»

 Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις προκαλούν «πονοκέφαλο» στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο ακροδεξιός ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καλεί τους Τούρκους να στηρίξουν την κυβερνητική συμμαχία λόγω … Αγίας Σοφίας και «Γαλάζιας Πατρίδας».

Στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στην Αμάσεια, ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Μαΐου, ο Μπαχτσελί «έμπλεξε» το επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τεμένους και τις γεωτρήσεις στην παράνομη «Γαλάζια Πατρίδα» με το … άνοιγμα του διαδρόμου σιτηρών στην Ουκρανία.



«Είναι η σειρά σας να στηρίξετε την ισχυρή βούληση που συνένωσε το τζαμί της Αγίας Σοφίας με τις καρδιές των μουσουλμάνων. Είναι η σειρά σας να στηρίξετε την πολιτική αξιοπρέπεια που διαμόρφωσε το περιβάλλον για το άνοιγμα του διαδρόμου σιτηρών και στάθηκε δίπλα στους φτωχούς που είχαν απομείνει πετσί και κόκκαλο. Είναι η σειρά σας να στηρίξετε το κράτος που με τα τέσσερα πλοία γεωτρήσεων μαζί με το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν και με τα δύο πλοία σεισμικών ερευνών δείχνει την παρουσία και την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στη ‘‘Γαλάζια Πατρίδα’’» δήλωσε, παρουσιάζοντας τα βασικά «επιτεύγματα» βάσει των οποίων θα πρέπει οι Τούρκοι να επιλέξουν και πάλι στην κάλπη τα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Μπαχτσελί, χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό τω «Γκρίζων Λύκων» που ηγείται.

Δολοφονήθηκε ο πρώην αρχηγός των γκρίζων λύκων

Η πρόσφατη δολοφονία του πρώην αρχηγού των γκρίζων λύκων Σινάτ Ατές, δημιουργεί τριγμούς στο κόμμα του Μπαχτσελί, μια και αφήνονται υπόνοιες πως ο ίδιος βρίσκεται πίσω από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην ακροδεξιά – εθνικιστική παράταξη. Ήδη 16 χιλ. μέλη του MHP παραιτήθηκαν από το κόμμα, μετά την εξέλιξη αυτή.

Οι τελευταία δημοσκόπηση στην Τουρκία πάντως, δείχνει την συμμαχία Ερντογάν – Μπαχτσελί να λαμβάνει 35,7% ενώ της συμμαχίας της ενωμένης αντιπολίτευσης 48,7% με το ακροδεξιό MHP να παλεύει να πιάσει το εκλογικό όριο για να εισέλθει στη νέα βουλή (λαμβάνει μόλις 5,5%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου