Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

«Θα ξεριζώσω το βαθύ κράτος» - Ο Τραμπ ξεκίνησε την εκστρατεία του για το 2024

Με συνθήματα από τα παλιά, από αυτά που τον έφεραν στον Λευκό Οίκο το 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισε ουσιαστικά την προεκλογική του εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που απέχουν σχεδόν δύο χρόνια.Επισκέφτηκε το Νιου Χαμσάιρ και τη Νότια Καρολίνα, δύο πολιτείες που ψηφίζουν νωρίς για το χρίσμα των κομμάτων, για να πει στο κοινό του ότι το 2024 «είναι μια ευκαιρία να σώσουμε τη χώρα» και ότι «χρειαζόμαστε έναν ηγέτη που θα το κάνει από την πρώτη ημέρα». Εννοεί φυσικά τον εαυτό του.

Όπως είπε από τη Νότια Καρολίνα, «θέλουμε έναν μαχητή που μπορεί να υψώσει ανάστημα στην Αριστερά, στο έλος, στα ΜΜΕ και το βαθύ κράτος». Το «έλος της Ουάσινγκτον» ήταν μια από τις αγαπημένες του φράσεις στις εκλογές του 2016 για τους γραφειοκράτες και τα συμφέροντα, ένα έλος που είχε υποσχεθεί ότι θα αποξήρανε.

Συνέχισε στην ομιλία του με αιχμές κατά των «Ρεπουμπλικανών μόνο στο όνομα» (RINOs), όπως και κατά αυτών που τάσσονται υπέρ της παγκοσμιοποίησης και της Κίνας. «Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό της Αμερικής», είπε.

Είπε στο κοινό ότι «χρειάζεστε έναν πρόεδρο που θα τα βάλει με όλο το σύστημα» και υποσχέθηκε ότι «μαζί σας θα ολοκληρώσουμε τη μισοτελειωμένη δουλειά να κάνουμε την Αμερική Ξανά Μγάλη».

Έδωσε όμως και μια πρόγευση για το ποια θα είναι τα μεγάλα ζητήματα που θα τον απασχολήσουν. Είναι «οι αριστεροί ρατσιστές που θέλουν να κατηχήσουν τη νεολαία», όπως είπε, για να προσθέσει «Κάτω τα μαρξιστικά χέρια από τα παιδιά μας».

Είναι, ακόμη, τα ζητήματα του φύλου. «Ο Θεός έφτιαξε δύο φύλα, τους άνδρες και τις γυναίκες», είπε και υποσχέθηκε ότι δεν θα συμμετέχουν άνδρες μαζί με τις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου