Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Honda NSX

 Ο θρύλος του NSX φαίνεται πως δεν έχει φτάσει στο τέλος του, μιας και αναμένεται να συνεχιστεί από ένα 100% ηλεκτρικό supercar. Πριν από λίγες ημέρες, η Honda αποκάλυψε το NSX Type S, μια έκδοση που λογίστηκε ως το… κύκνειο άσμα της επωνυμίας “New Sportscar eXperimental”. Η ζωή, όμως, του δημοφιλούς sportscar ενδέχεται να παραταθεί, όπως διευκρίνισε ο Αντιπρόεδρος και Brand Officer της Acura, Jon Ikeda.
«Αν παρατηρήσετε, δημιουργούμε ένα NSX όταν έχουμε να… πούμε κάτι. Η πρώτη γενιά ήταν με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η δεύτερη με υβριδικό. Θα υπάρχει και άλλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ikeda, σε δηλώσεις του σε μεγάλο ειδησεογραφικό Μέσο, αφήνοντας υπόνοιες πως ο θρύλος του NSX θα συνεχιστεί, αλλά θα είναι ηλεκτρικός.
Παράλληλα, παραδέχθηκε πως η δεύτερη γενιά του NSX δεν αποτέλεσε μια εμπορική επιτυχία για τη μάρκα, αλλά, παρ’ όλα αυτά, τη βοήθησε να αντλήσει πλεονάσματα τεχνογνωσίας πάνω στην εξέλιξη fun-to-drive ηλεκτρικών. Πληροφορίες για το πότε θα αποκαλυφθεί η τρίτη γενιά δεν υπάρχουν, αλλά φαίνεται πως θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια. Αυτή τη στιγμή η Acura δεν διαθέτει ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην γκάμας της. Η αρχή θα γίνει ενδεχομένως το 2024 με τo Honda Prologue, το οποίο θα διατίθεται και με το έμβλημα της Acura.Ανεξαρτήτως εξελίξεων, το «φρέσκο» Honda NSX Type S αποτελεί το τελευταίο NSX με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Υπενθυμίζεται ότι κάτω από το καπό του υπάρχει ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου