Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Business Insider: Αυτοί είναι οι μισθοί στις Big Tech – Πόσα κερδίζουν μηχανικοί, developers και product managers

 Πόσα χρήματα θα μπορούσατε πραγματικά να κερδίσετε εάν εργαζόσασταν σε έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς του πλανήτη; Η Google που συχνά χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη για εργασία και οι άλλοι μεγάλοι του κλάδου

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021, οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας προσέλαβαν συνολικά περισσότερους από 80.000 νέους εργαζομένους. Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, για παράδειγμα, πρόσθεσε στο δυναμικό της περίπου 4.000 υπαλλήλους μόνο το δεύτερο τρίμηνο.

Παρόλο που οι μεγάλες εταιρείες δεν δημοσιοποιούν συχνά στοιχεία και λεπτομέρειες για τους μισθούς των εργαζομένων τους ωστόσο, όλες οι αμερικανικές επιχειρήσεις, οφείλουν να αποκαλύπτουν τουλάχιστον το χρηματικό ποσό που είναι διατεθειμένες να καταβάλλουν σε αλλοδαπούς εργαζόμενους όταν εκείνοι υποβάλλουν αίτηση για βίζα.

Πόσα χρήματα, λοιπόν μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε αν επιθυμείτε να εργαστείτε σε έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς του πλανήτη;
1. Google

Η Google συχνά χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη για εργασία έχοντας τη φήμη του «καλοπληρωτή» του κλάδου και όχι άδικα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο BusinessInsider, φαίνεται πως οι μηχανικοί λογισμικού της εταιρείας τεχνολογίας κερδίζουν περισσότερα από 300.000 δολάρια κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του τμήματος κερδίζει 475.000 δολάρια ενώ πρόσφατα, ένας ανώτερος αντιπρόεδρος έλαβε ετήσιο μισθό που άγγιζε τα 650.000 δολάρια.
2. Apple

Η έμφαση στο μάρκετινγκ με ακριβές διαφημιστικές καμπάνιες αποτελεί πράγματι, αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας μιας εταιρείας διεθνούς φήμης, όπως η Apple. Για το λόγο αυτό, ο μισθός των ανώτερων στελεχών του τμήματος μάρκετινγκ της γνωστής αμερικανικής εταιρείας μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 325.000 δολάρια. Ο διευθυντής μάρκετινγκ κερδίζει 240.000 δολάρια, ενώ ο μισθός του ανώτερου διευθυντή μάρκετινγκ κυμαίνεται περίπου στα 325.000 δολάρια.
3. Microsoft

Στην Microsoft, τους υψηλότερους μισθούς απολαμβάνουν οι μηχανικοί λογισμικού, οι διευθυντές πωλήσεων καθώς και οι developers οι οποίοι κερδίζουν κατά μέσο όρο περίπου 250.000 δολάρια το χρόνο.
4. Uber

Αν και η Uber έχει προχωρήσει στην περικοπή αρκετών θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια, τα χρηματικά ποσά με τα οποία αμείβει τους εργαζομένους της, ανταγωνίζονται πράγματι, τους αντίστοιχους μισθούς των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας της Silicon Valley. Οι ανώτεροι μηχανικοί κερδίζουν περισσότερα από 200.000 δολάρια, οι ερευνητές δεδομένων μπορούν να συγκεντρώσουν σχεδόν 150.000 δολάρια και οι ανώτεροι διαχειριστές προϊόντων μπορούν να κερδίσουν περίπου 190.000 δολάρια ή περισσότερο, εξαιρουμένων των ιδίων κεφαλαίων ή των μπόνους.
5. Intel

Οι διαχειριστές μηχανικής της Intel μπορούν να βγάλουν περισσότερα από 300.000 μέσα σε ένα μόλις χρόνο ενώ ο ετήσιος βασικός μισθός των υπαλλήλων της IBM υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 335.000 δολάρια.
6. Snap

Η Snap, η εταιρεία πίσω από το Snapchat, σημειώνει εκρηκτική ανάπτυξη. Σήμερα, υπολογίζεται πως διαθέτει περίπου 4.000 υπαλλήλους σε 15 χώρες. Η Snap προσφέρει βασικούς μισθούς που κυμαίνονται από 59.000 δολάρια έως και 500.000 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου