Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Singer 911 DLS


Το πρώτο εκ των 75 συνολικά Singer 911 DLS βγήκε από την γραμμή παραγωγής.
Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ το 2018, ελάχιστοι γνώριζαν ότι η Singer είναι ένας κατασκευαστής με έδρα την Καλιφόρνια που ειδικεύεται στις μετατροπές παλαιών σπορ μοντέλων, όπως η χαρισματική Porsche 911 (964).

Τρία χρόνια μετά την επίσημη εμφάνιση της 911 DLS (Dynamics and Lightweight Study) και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της Singer, Rob Dickinson ανακοινώνει ότι το πρώτο μοντέλο της αερόψυκτης Porsche βγήκε από την γραμμή παραγωγής και είναι έτοιμο να παραδοθεί στον τυχερό ιδιοκτήτη. Μάλιστα ο ίδιος ο Dickinson είχε την ευκαιρία να κάνει τις τελευταίες απαραίτητες δοκιμές, δηλώνοντας εμφανώς τον ενθουσιασμό του για το νέο δημιούργημα.
Η Singer 911 DLS θα παραχθεί σε μόλις 75 αντίτυπα και θα συναρμολογείται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μεγ. Βρετανία. Για να δημιουργηθεί η Singer συνεργάστηκε με τρανταχτά ονόματα και κατασκευαστές από τον χώρο της αυτοκίνησης και των motorsport, όπως οι Williams Advanced Engineering, Bosch, Michelin, Brembo, Hewland και BBS Motorsports.

Κάτω από το πλήρως carbon αμάξωμα βρίσκεται ένας νέος αερόψυκτος, ατμοσφαιρικός εξακύλινδρος boxer κινητήρας 4,0 λίτρων, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον αείμνηστο μηχανικό και πνευματικό πατέρα του συγκεκριμένου μοτέρ, Hans Mezger. Χάρη στις ειδικές τροποποιήσεις, η ισχύς του φτάνει τους 500 ίππους, ενώ μπορεί να στροφάρει έως και τις 9.000 σ.α.λ. Φυσικά, οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ, καθώς η 911 DLS έχει υποστεί την απαραίτητη δίαιτα, με το συνολικό βάρος να φτάνει τα 990 κιλά, ενώ ανάλογη της κατασκευής είναι και η τιμή που φτάνει τα 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου