Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Ετοιμάζονται για... κορωνοπάρτι με σούβλες στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» - Ρεκόρ κρατήσεων σε πανάκριβες βίλες

  Για ρεκόρ κρατήσεων και τρομερή αύξηση της πληρότητας τις ημέρες των εορτών του Πάσχα κάνει λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιο Συλλόγου Διαχειριστών ΑκινήτωνΑνδρέας Χίου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί, η πληρότητα προσεγγίζει το 100% κυρίως σε βίλες στην ευρύτερη περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας με τους Αθηναίους να κάνουν ακόμη και τετραήμερες κρατήσεις και να ετοιμάζονται να στήσουν τις σούβλες τους όπως κάθε χρόνο.

Περιοχές όπως η Ανάβυσσος, η Σαρωνίδα, η Παλαιά Φώκαια, το Λαγονήσι και η Βάρκιζα έχουν την τιμητική τους. Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός για το ενδεχόμενο να γίνουν εκατοντάδες πάρτι με αρκετό κόσμο σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο ήλιος και η πίεση των μέτρων γέμισε τις βίλες!
Ο καλός καιρός και τα ασφυκτικά μέτρα κατά της πανδημίας οδήγησαν πολλούς στην απόφαση να το… ρίξουν έξω, νοικιάζοντας πανάκριβες μονοκατοικίες σε μία προσπάθεια να στήσουν τρικούβερτα γλέντια, κυρίως σε απομονωμένα σημεία κοντά στη θάλασσα, αλλά μακριά από τη θέα γειτόνων και φυσικά της Ελληνικής Αστυνομίας που πρόκειται να κάνει εντατικούς ελέγχους για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. Οι περισσότεροι φαίνεται πως επέλεξαν να μην βγουν εκτός Αττικής καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και φοβήθηκαν τα αστυνομικά μπλόκα στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.



«Η πληρότητα προσεγγίζει το 100% αυτή τη στιγμή. Σε όλη την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Παλαιά Φώκαια, Λαγονήσι μέχρι το Πόρτο Ράφτη μονοκατοικίες και βίλες όχι διαμερίσματα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Πιστεύω θα δούμε εικόνες που βλέπουμε κάθε χρόνο. Κυρίως οικογένειες έχουν κλείσει για τρεις ημέρες. Μέχρι το όριο του νόμο που είναι τα 12 άτομα μπορούν να καλέσουν κόσμο», μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χίου. «Όλα έγιναν από τη στιγμή που απαγορεύτηκε η μετακίνηση από νομό σε νομό. Οι περισσότεροι επέλεξαν απομονωμένες βίλες κοντά στη θάλασσα», συνέχισε. Όπως λένε πηγές από τους διαχειριστές ακινήτων οι περισσότερες κρατήσεις γίνονται κυρίως ηλεκτρονικά, καθώς οι ενοικιαστές θέλουν να αποφύγουν τις… πολλές ερωτήσεις από τους ιδιοκτήτες.

Συναγερμός στην Αστυνομία...



Σύμφωνα με πληροφορίες φέτος το ρεκόρ κρατήσεων είναι πρωτοφανές, καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότεροι επέλεγαν να ταξιδέψουν στα χωριά ή στα εξοχικά τους και να περάσουν εκεί λίγες χαλαρές οικογενειακές στιγμή. Στην Αστυνομία επικρατεί ήδη συναγερμός για το ενδεχόμενο να γίνουν τεράστια κορωνοπάρτι στα Νότια Προάστια. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ώρες, τουλάχιστον όσο θα πλησιάζουμε στην Κυριακή του Πάσχα. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί ερευνούν και το ενδεχόμενο να γίνουν μαζικά καλέσματα μέσω των social media. Στους ελέγχους θα συμμετάσχουν επίσης άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, οι λιμενικές αρχές αλλά και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Τα μαζικά κορωνοπάρτι σε βίλες έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο με τους ιδιοκτήτες να διαπιστώνουν τα όσα έγιναν στις βίλες τους εκ των υστέρων. Το πρόστιμο σε περίπτωση που επέμβει η αστυνομία είναι 5.000 ευρώ.

Βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα. Η μετακίνηση θα γίνει με χρήση SMS με τον κωδικό 6 ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές. Παράλληλα, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου