Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Ρόμπερτ ντε Νίρο: Ο ταραχώδης γάμος και το τοξικό διαζύγιο με την πρώην αεροσυνοδό σύζυγό του

«Ήταν ένας έρωτας που ξεκίνησε σιγά σιγά. Δεν ήταν σχέση-σίφουνας» είχε πει κάποτε η Γκρέις Χαϊτάουερ, εν διαστάσει σύζυγος του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, για τις πρώτες μέρες της γνωριμίας της με τον σταρ της Χόλιγουντ. Ακόμα κι αν είχε δίκιο για εκείνο το πρώτο διάστημα του δεσμού τους, η συνέχεια έμελλε να τη διαψεύσει, αφού ο ταραχώδης γάμος της με τον χαρισματικό ηθοποιό θα έμοιαζε πράγματι με σίφουνα, που μέσα σε 24 χρόνια θα σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια και συναισθήματα πικρίας.

Πρόσφατα το αποξενωμένο ζευγάρι συναντήθηκε (εικονικά) σε δικαστική αίθουσα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαμάχης για τους οικονομικούς όρους του διαζυγίου τους. Εκεί οι δικηγόροι τους διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή τις «εξωφρενικές οικονομικές απαιτήσεις» (σύμφωνα με την πλευρά του Ντε Νίρο) της Χαϊτάουερ, που «αναγκάζουν τον σταρ να δουλεύει εξαντλητικά» σε προχωρημένη ηλικία για να καλύψει τη δίψα της για ρούχα υψηλής ραπτικής και κοσμήματα. «Πότε θα έχει τη δυνατότητα να πει όχι σε κάποιο πρότζεκτ και να μη χρειάζεται να δουλεύει 6 μέρες την εβδομάδα, 12 ώρες τη μέρα, ώστε να τα βγάζει πέρα με τη "δίψα" της κυρίας Χαϊτάουερ για (κομμάτια) Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ;» είπε για τον πελάτη της η δικηγόρος του Ντε Νίρο. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια ο σταρ έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες... αμφιλεγόμενης ποιότητας αλλά και σε διαφημιστικά για την τηλεόραση.




Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο «τοξικό διαζύγιο» του 77χρονου Ρόμπερτ Ντε Νίρο από την 66χρονη σύζυγό του, η Daily Mail κάνει μια αναδρομή στη θυελλώδη σχέση που έχει περάσει αμέτρητα σκαμπανεβάσματα την τελευταία 25ετία, με αλληλοκατηγορίες για βία, αλκοόλ, ναρκωτικά και αλόγιστες σπατάλες.







Πώς γνωρίστηκε το ζευγάρι

Όταν η πρώην αεροσυνοδός Γκρέις Χαϊτάουερ εργαζόταν την υποδοχή του εστιατορίου Mr Chow το 1987, η συγκεκριμένη επιχείρηση στο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου αποτελούσε στέκι διασήμων. Εκεί σύχναζαν πολλοί σταρ της μουσικής και του κινηματογράφου, όπως ο Έρικ Κλάπτον, ο Μάικλ Κέιν, ο Ντέιβιντ Μπάουι και η Τζόαν Κόλινς. Γι' αυτό και όταν εμφανίστηκε ξαφνικά στο ρεστοράν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ εκείνη την περίοδο, κανείς δεν εξεπλάγη ιδιαίτερα. Παρά τη φήμη του προσώπου που έκανε την είσοδό του κατά τη διάρκεια της βάρδιάς της, η Χαϊτάουερ (που τότε ήταν 32 ετών) επιμένει ότι δεν αναγνώρισε τον 44χρονο ηθοποιό που τη ζάλισε με ένα σωρό ερωτήσεις για τον χώρο του εστιατορίου, το μενού, τα τραπέζια κ.λπ.

Μόνο όταν παραπονέθηκε για εκείνο σε μία συνάδελφο πληροφορήθηκε με μεγάλη της έκπληξη ποιος ήταν. Η ανακάλυψη αυτή ενδεχομένως να έπαιξε κάποιο ρόλο στην ανατροπή της πρώτης, μάλλον κακής εντύπωσης, και σύντομα γεννήθηκαν ερωτικά συναισθήματα ανάμεσα στους δύο.

Η Αφροαμερικανίδα με το ινδιάνικο αίμα μεγάλωσε με επτά αδελφούς και δύο αδερφές σε μια φτωχική πόλη του αμερικανικού νότου. Από μικρή έκανε διάφορες δουλειές για να βοηθήσει την οικογένειά της να τα βγάλει πέρα. Στα 20 της, έπιασε δουλειά ως αεροσυνοδός στην TWA. Στη συνέχεια δοκίμασε διάφορα άλλα επαγγελματα, και επιχείρησε να ασχοληθεί με τον χρηματοοικονομικό κλάδο, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Η ενασχόλησή της με τον χώρο την εστίασης την οδήγησε μετά από κάποιο καιρό στο Λονδίνο, όπου γνώρισε τον Ντε Νίρο.



Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο σταρ έτρεφε πάντοτε αδυναμία στις όμορφες μαύρες γυναίκες με αγαλματένιο παράστημα, και η εντυπωσιακή κυρία Χαϊτάουερ σίγουρα ήταν ο τύπος του. Όταν γνωρίστηκαν ήταν ήδη παντρεμένος με την Νταϊάν Άμποτ, αλλά η 12ετής σχέση τους, που τους χάρισε δύο παιδιά, διαλύθηκε οριστικά το 1988.

Όλα δείχνουν ότι τον πρώτο καιρό, η σχέση ανάμεσα στον 44χρονο ηθοποιό και την πρώην αεροσυνοδό δεν ήταν καθόλου μονογαμική. Ο Ντε Νίρο φημολογείται ότι είχε ερωτικές επαφές τη δεκαετία που ακολούθησε με πολλές γυναίκες, μεταξύ των οποίων η Μπετι Μίντλερ, η Γουίτνι Χιούστον και η Ούμα Θέρμαν. Στο μεταξύ, η σταθερή φιλενάδα του, το μοντέλο Τούκι Σμιθ, παρέμενε σημαντικό μέρος της ζωής του και, το 1991, το ζευγάρι απέκτησε δίδυμα μέσω τεχνητής γονιμοποίησης και παρένθετης μητέρας.




Ο ταραχώδης έγγαμος βίος και οι κόντρες

Το 1996, η Γκρέις Χαϊτάουερ είχε πλέον κερδίσει επίσημα τη μάχη με τις άλλες γυναίκες με έπαθλο την καρδιά του Ντε Νίρο. Έναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκε τον πρωταγωνιστή του «Οργισμένου Ειδώλου» με ένα δαχτυλίδι που φέρεται να κόστισε 100.000 δολάρια. Η τελετή ήταν υπερπολυτελής και είχε λαμπερούς καλεσμένους, μεταξύ των οποίων ο Χάρβεϊ Καϊτέλ και ο Τζο Πέσι, επίσης μεγάλοι σταρ της εποχής. Κάποιοι από τους φίλους του σταρ, γράφει η Daily Mail, απουσίαζαν αφού «τα είχαν ήδη τσουγκρίσει» με τη νύφη. Ένας δυο μάλιστα είχαν προειδοποιήσει τον σταρ να μην παντρευτεί τη συγκεκριμένη γυναίκα, γιατί θα του έβγαινε σε κακό.

Έναν χρόνο μετά τον γάμο του, το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο, τον Έλιοτ. Σύντομα όμως άρχισαν να εμφανίζονται σύννεφα στη σχέση και ο Ντε Νίρο κατέθεσε αίτηση διαζυγίου για πρώτη φορά το 1999. Όταν, δύο χρόνια αργότερα, ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να διεκδικήσει την κηδεμονία του Έλιοτ, τότε «βγήκαν για πρώτη φορά τα μαχαίρια». Ισχυριζόμενος ότι ανησυχεί για την ασφάλεια του παιδιού, ο Ντε Νίρο υποστήριξε ότι η Χαϊτάουερ είχε βίαιο χαρακτήρα και ότι κάποτε του είχε επιτεθεί σε ένα γιοτ, προκαλώντας του κάταγμα σε ένα πλευρό, επειδή υποψιαζόταν ότι εκείνος είχε παράνομη σχέση. Εκείνη αντεπιτέθηκε λέγοντας ότι ο σταρ είχε προβλήματα εθισμού στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, που τον καθιστούσαν ακατάλληλο για γονιό.

Αν και θα περίμενε κανείς ότι τόσο βαριές αλληλοκατηγορίες θα έβαζαν «ταφόπλακα» στη σχέση τους, αυτό παραδόξως δεν συνεβη. Το διαζύγιο δεν οριστικοποιήθηκε ποτέ και το ζευγάρι ανανέωσε τους γαμήλιους όρκους του το 2004 στη φάρμα του Ντε Νίρο στη Νέα Υόρκη, ενώπιον σελέμπριτις όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε, η Μέριλ Στριπ και ο Μπεν Στίλερ.

Τα χρόνια που ήταν παντρεμένη με τον Ντε Νίρο, η Χαϊτάουερ ασχολήθηκε λίγο με το μόντελινγκ, την υποκριτική και το τραγούδι. Επίσης άνοιξε μια εταιρεία που εμπορεύεται fair trade καφέ από τη Ρουάντα. Αν και γενικά αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, το 2004 βγήκε στα πρωτοσέλιδα όταν πρώην υπάλληλοί της (δύο καμαριέρες και ένας οδηγός) την κατηγόρησαν για άγριο bullying και αυταρχική συμπεριφορά. Μια πηγή από το περιβάλλον του ζευγαριού είχε δηλώσει τότε πως, αν και οι καταγγελίες ήταν υπερβολικές, η σύζυγος του Ντε Νίρο μπορεί περιστασιακά να γίνει σκληρή.


Το 2011, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι απέκτησε το δεύτερό του παιδί, την Έλεν Γκρέις, μέσω παρένθετης μητέρας. Σε μια συνέντευξη δύο χρόνια μετά, όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου, η κυρία Χαϊτάουερ απάντησε πως αν και χρειάζονται υποχωρήσεις, «πρέπει να υποστηρίζεις σταθερά τις θέσεις σου γιατί έτσι διατηρείς τον σεβασμό που υπήρχε στο ξεκίνημα της σχέσης».

Ο Ντε Νίρο και η Χαϊτάουερ αποφάσισαν ξανά να τραβήξουν χωριστούς δρόμους το 2018 και επέστρεψαν στο δικαστήριο για μια άγρια διαμάχη που, τρία χρόνια αργότερα, δείχνει να απέχει αρκετά από την επίλυση. Η 66χρονη, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, διεκδικεί τη μισή περιουσία του σταρ, που σύμφωνα με τις δικές της εκτιμήσεις αγγίζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο από όσα της εκχωρεί το προγαμιαίο συμβόλαιο που υπέγραψε το ζευγάρι το 2004. Όμως η ίδια υποστηρίζει ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της της έκρυβε το πραγματικό μέγεθος των περιουσιακών του στοιχείων κατά τη διάρκεια του γάμου τους και διεκδικεί πλέον μερίδιο των κερδών από τις 35 επιχειρήσεις στις οποίες έχει επενδύσει ο σταρ και τα 38 φιλμ που έχει γυρίσει από το 2004.




Δικηγόρος Ντε Νίρο: «Λιώνει στη δουλειά για να πληρώνει τα... λούσα της»

Η εμμονή της εν διαστάσει συζύγου του με τα πανάκριβα ρούχα και κοσμήματα εξαναγκάζει τον Ρόμπερτ ντε Νίρο να «σκοτώνεται» στη δουλειά, παρά την προχωρημένη του πλέον ηλικία, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο... χλιδάτο lifestyle της, ισχυρίστηκε η δικηγόρος του σταρ στο δικαστήριο πριν από περίπου δέκα μέρες.

Ο 77χρονος θρύλος του κινηματογράφου οφείλει μεγάλα ποσά στην εφορία, όπως υπογράμμισε η Κάρολιν Κράους, η δικηγόρος που τον εκπροσωπεί στη δικαστική διαμάχη με την Γκρέις Χαϊτάουερ. Τα ποσά που έλαβε ο ηθοποιός από τις δύο τελευταίες του ταινίες προορίζονται για την κάλυψη αυτών των οφειλών, ύψους πολλών εκατομμυρίων. «Ο κ. Ντε Νίρο είναι πλέον 77 ετών, και παρόλο που αγαπάει την τέχνη του, δεν είναι σωστό να εξαναγκάζεται με τόσο εντατικό ρυθμό επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς» τόνισε η κυρία Κράους κατά τη διάρκεια της virtual δικαστικής ακρόασης που πραγματοποιήθηκε γύρω στα μέσα του μήνα. «Πότε θα σταματήσει αυτό; Πότε θα έχει τη δυνατότητα να πει όχι σε κάποιο πρότζεκτ και να μη χρειάζεται να δουλεύει 6 μέρες την εβδομάδα, 12 ώρες τη μέρα, ώστε να τα βγάζει πέρα με τη "δίψα" της κυρίας Χαϊτάουερ για (κομμάτια) Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ;» διερωτήθηκε η κυρία Κράους, αναφερόμενη στην αγάπη της εν διαστάσει συζύγου του εντολέα της για τα ρούχα υψηλής ραπτικής. «Μπορεί να αρρωστήσει αύριο και τότε τέρμα το πάρτι» είπε η δικηγόρος για τον πρωταγωνιστή του «Οργισμένου ειδώλου» και του «Ιρλανδού».

H συγκεκριμένη ακροαματική διαδικασία εντάσσεται στη διαμάχη του πρώην ζευγαριού σχετικά με το πόσα χρήματα υποχρεούται να καταβάλλει ο σταρ του Χόλιγουντ στην 66χρονη, μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι όροι του «προγαμιαίου» συμφωνητικού που υπέγραψαν το 2004, τη χρονιά που ανανέωσαν τους όρκους τους μετά από μια (ακόμα) μεγάλη κρίση στον γάμο τους. Σύμφωνα με τη New York Post ο Ντε Νίρο συμμετείχε τηλεφωνικά στη διαδικασία, ενώ η Χαϊτάουερ εμφανίστηκε με video link.




Τι ισχυρίζεται η Χαϊτάουερ

Ο δικηγόρος της Χαϊτάουερ, Κέβιν ΜακΝτόνα, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι από τότε που κατατέθηκε η αίτηση διαζυγίου το 2018, ο Ντε Νίρο μειώνει σταδιακά και χωρίς καμία αιτιολογία το ποσό που στέλνει στην εν διαστάσει σύζυγό του και προορίζεται, μεταξύ άλλων, για την κάλυψη των εξόδων των πιστωτικών της καρτών. Αυτά τα ποσά, όπως επισήμανε ο δικηγόρος, έχουν μειωθεί από $375.000 τον μήνα που ήταν κάποτε σε «μόλις» $100.000 (η κατάθεση του Ιανουαρίου). Η δικηγόρος του Ντε Νίρο υποστήριξε πάντως ότι τα χρόνια μετά τον χωρισμό τους, η 66χρονη ξοδεύει όλο και περισσότερα χρήματα. Μόνο το 2019, η Χαϊτάουερ ξόδεψε 1,67 εκατ. δολάρια. Στις αγορές εκείνης της χρονιάς περιλαμβάνεται και ένα... διαμάντι αξίας 1,2 εκατ. από το κοσμηματοπωλείο Kwiat.

Όπως εξήγησε η Κράους, ο Ντε Νίρο δεν επιθυμεί η εν διαστάσει σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους να μετακομίσουν από το διαμέρισμά τους στο Μανχάταν, αξίας 20 εκατ. δολαρίων, προκειμένου αυτό να πουληθεί, να μοιραστεί η αξία του και κατόπιν ο ηθοποιός να τους αγοράσει ένα νέο σπίτι αξίας 6 εκατομμυρίων, σύμφωνα πάντα με τους όρους του συμφωνητικού. «Αν όμως χρειαστεί να επιλέξουμε ανάμεσα στην πώληση του διαμερίσματα ή τη συνεχιζόμενη κάλυψη των απαιτήσεων της κ. Χαϊτάουερ που χαρακτηρίζονται από υπερβολή, σπατάλη και απληστία, τότε θα προτιμήσουμε το πρώτο».

Από τη μεριά του ο ΜακΝτόνα υποστήριξε ότι μέχρι να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, ο Ντε Νίρο οφείλει να συνεχίσει να δίνει χρήματα στην 66χρονη ώστε να διατηρήσει τον τρόπο ζωής στον οποίο είχε συνηθίσει όσο ήταν παντρεμένοι. Επίσης χαρακτήρισε μυθεύματα τους ισχυρισμούς του Ντε Νίρο περί οικονομικών δυσκολιών, λέγοντας ότι ο σταρ μετακινείται συχνά με ιδιωτικά τζετ και ελικόπτερα για να επισκεφθεί φίλους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλευρά του Ντε Νίρο απέρριψε τους ισχυρισμούς για τις μετακινήσεις με ελικόπτερο, και η πλευρά της Χαϊτάουερ διέψευσε τους ισχυρισμούς περί της αγοράς του διαμαντιού το 2019.

Ο δικαστής Μάθιου Κούπερ επισήμανε πάντως στο δικαστήριο πόσo... παράλογα ακούγονται τα συγκεκριμένα ποσά για τους κοινούς θνητούς. «Δεν υπάρχει τίποτα συνηθισμένο σχετικά με αυτά τα έξοδα. Για το 99,9999 τοις εκατό των ανθρώπων στον πλανήτη, όλα αυτά είναι υπερβολικά σε σχεδόν αδιανόητο βαθμό... Θέλω να βοηθήσω την κυρία Χαϊτάουερ και τον κύριο Ντε Νίρο να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. 'Ετσι κι αλλιώς θα βγουν από αυτήν την ιστορία πλουσιότεροι από τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που περπατούν στη Γη».

Με πληροφορίες από Daily Mail, New York Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου