Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Τραμπ υπέρ του Τζουλιάνι μετά την έφοδο των αρχών σπίτι του: «Ένας μεγάλος πατριώτης»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, μετά την έρευνα των ομοσπονδιακών αρχών στο σπίτι του στο Μανχάταν, αλλά και στο γραφείο του, κατά την οποία έγινε κατάσχεση υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, στο πλαίσιο της έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζουλιάνι βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών για τις σχέσεις του με την Ουκρανία, ενώ η έρευνα που έγινε χθες θεωρείται προπομπός για μελλοντικές διώξεις εις βάρος του και μάλιστα σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Για να εκδοθούν εντάλματα χρειάστηκε έγκριση από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου δικαιοσύνης, κάτι που σημαίνει ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς πιστεύουν ότι πιθανότατα ο Τζουλιάνι διέπραξε ομοσπονδιακό αδίκημα, αν και δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι όντως θα ασκηθούν κατηγορίες.

Ένα τρίτο ένταλμα έρευνας αφορά σε τηλέφωνο που ανήκει στη δικηγόρο Βικτόρια Τόενσινγκ, από την Ουάσινγκτον, πρώην ομοσπονδιακή εισαγγελέα και στενή σύμμαχο των Τζουλιάνι και Τραμπ. Η νομική της εταιρεία εξέδωσε δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι η δικηγόρος πληροφορήθηκε ότι δεν είναι στόχος έρευνας.
Ο Τζουλιάνι, μέσω του δικηγόρου του, κατηγόρησε τις ομοσπονδιακές αρχές για «διεφθαρμένα διπλά στάνταρντ».

«Άδικη η έρευνα» λέει ο Τραμπ

Παρέμβαση υπέρ του Τζουλιάνι έκανε και ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Fox Business, λέγοντας ότι πρόκειται για τον «καλύτερο δήμαρχο στην ιστορία της Νέας Υόρκης» και έναν «μεγάλο πατριώτη». Μάλιστα χαρακτήρισε «πολύ πολύ άδικο» ότι συνέβη με τα εντάλματα έρευνας, προσθέτοντας ότι «ο Ρούντι αγαπά τη χώρα τόσο πολύ».

«Αγαπάει τόσο τη χώρα του κι εκείνοι ψάχνουν το διαμέρισμά του, είναι τόσο άδικο, τόσο ανισοβαρές, δυο μέτρα και δύο σταθμά, δεν είχαμε δει ποτέ κάτι τέτοιο . Δεν ξέρω τι ψάχνουν ή τι κάνουν», είπε, προσθέτοντας: «Είναι τρομερό να βλέπει κανείς τι συμβαίνει στη χώρα μας, με τη διαφθορά και τα προβλήματα κι αυτοί τα βάζουν με τον Ρούντι Τζουλιάνι. Είναι πολύ θλιβερό».

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τις δραστηριότητες του Τζουλιάνι στην Ουκρανία και ερευνούν εάν έκανε παρέμβαση στην κυβέρνηση Τραμπ για να εξυπηρετήσει συμφέροντα Ουκρανών επιχειρηματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου