Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Audi-Horch

Η Audi ετοιμάζεται να παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση του A8 που θα φέρει πιθανότατα τον κωδικό Horch. Παρά την εξαιρετικά ανοδική πορεία των SUV, η Audi δείχνει αποφασισμένη να διατηρήσει ζωντανή την κατηγορία των πολυτελών σεντάν, κάνοντας τις απαραίτητες κινήσεις όπως την αναβάθμιση του Α8, ακολουθώντας το παράδειγμα των Mercedes-Benz S-Class και BMW Σειρά 7.
Μάλιστα, όπως έχουμε δει και από κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το Α8 θα αποκτήσει και μια έκδοση με μακρύ μεταξόνιο, που θα ονομάζεται «Horch» και θα είναι η κορυφαία από πλευράς πολυτελείας και εξοπλισμού.

Η χρήση της συγκεκριμένης επωνυμίας επαναφέρει στο προσκήνιο την Horch μία από τις τέσσερις εταιρείες που το μακρινό 1932 μαζί με την DKW, την Audi και την Wanderer ίδρυσαν την Auto Union AG. Το 1949, οι μέτοχοι της Auto Union την επανίδρυσαν, ενώ είκοσι χρόνια μετά (1969) συγχωνεύτηκε με την NSU δημιουργώντας την Audi NSU Auto Union AG. Η τελευταία αλλαγή πραγματοποιήθηκε το 1985, με την εταιρεία να ονομάζεται στη γνωστή μας πλέον Audi AG.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι κατα πάσα πιθανότητα και η τελευταία που θα έχει κάτω από τα μακρύ της καπό τον W12 των 6,3 λίτρων, καθώς αναμένεται η αντικατάστασή του από έναν μικρότερου κυβισμού V8. Γενικά στο Α8 αναμένονται αλλαγές στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, καθώς και στη μάσκα, ενώ το πιο πιθανό είναι η έκδοση «Horch» να διαφοροποιείται σε σχέση με τις υπόλοιπες, από ξεχωριστής σχεδίασης ζάντες και από ένα διαφορετικό μοτίβο της μάσκα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις εκδόσειες Maybach των Mercedes-Benz.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές θα υπάρχουν και στο εσωτερικό, με αναβάθμιση του εσωτερικού καθώς και των συστημάτων υποβοήθησης και infotainment.


Φωτογραφία: Kolesa.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου