Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Volkswagen τρολάρει τους ιδιοκτήτες Subaru Outback (+video)

Εάν οποιαδήποτε μορφή δημοσιότητας θεωρείται ευπρόσδεκτη, τότε η πρόσφατη ιστορία με τη Volkswagen κατάφερε να ανοίξει πολλά στόματα και να σηκώσει πολλή κουβέν Φαίνεται πάντως να πέφτει αρκετή σκιά σε μερικές νέες διαφημίσεις που αφορούν κυρίως το νέο ηλεκτρικό SUV της γερμανικής φίρμας, το ID.4.
Το κλιπ των 30 δευτερολέπτων αφορά το πώς το ID.4 είναι “καλύτερο για την οικογένειά σας” και πώς το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του SUV είναι τόσο αθόρυβο, επιτρέποντας έτσι στους ανθρώπους “να απολαύσουν τους γλυκούς ήχους της φύσης”.

Όλα αυτά είναι ωραία και ρομαντικά έως ότου ένα Subaru Outback κάνει την εμφάνιση του με τον boxer κινητήρα να διαταράσσει τη “μουσική” της μητέρας φύσης.

Η VW επικρίνει εμμέσως τους ιδιοκτήτες του Subaru Outback, ειδικά εκείνους με αυτοκόλλητα “I Love Nature”, για το ότι δεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον.

Η ουσία της διαφήμισης είναι πώς το ID.4 είναι καλό για την προστασία της φύσης, ενώ ένα παραδοσιακό όχημα εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρα δεν είναι μόνο κακό για το περιβάλλον, αλλά συνάμα και θορυβώδες.



Μια άλλη λεπτομέρεια που τράβηξε την προσοχή μας ήταν η αντίθεση μεταξύ της εμφάνισης του VW ID.4 και του βρώμικου αμαξώματος του Outback, παραπέμποντας περαιτέρω στις διαφορές μεταξύ EV και ICE.

Το ID.4 συμπληρώνει τη γκάμα των Tiguan, Atlas και Atlas Cross Sport. Οι πωλήσεις των SUV που τροφοδοτούνται από κινητήρες εσωτερικής καύσης έφτασαν τις 58.000 μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η Subaru πούλησε σχεδόν 139.000 βενζινοκίνητα SUV (συμπεριλαμβανομένου του Outback) στο ίδιο διάστημα. Συνεργάζεται με την Toyota για ένα SUV μηδενικών εκπομπών που ονομάζεται “Evoltis”, ενώ η VW επενδύει πολύ σε νέα μοντέλα χωρίς θερμικούς κινητήρες.

Τα ID.5 και ID.6 θα εμφανιστούν φέτος σε ορισμένες αγορές, ακολουθούμενα το 2022 από το ID Buzz (σύγχρονο Microbus), το entry-level I.D 1 το 2025 και το Trinity το 2026 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου