Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχει πραγματική συνεργασία στην Αν. Μεσόγειο χωρίς τους Τουρκοκύπριους»

«Οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν μπορούν να είναι η λύση τους» τονίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ μετά την τριμερή σύνοδο Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου Τα όσα είπαν Μητσοτάκης, Αναστασιάδης και Αλ Σίσι, μετά την τριμερή σύνοδο Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου για την Ανατολική Μεσόγειο, σχολίασε με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η τουρκική πλευρά, μεταξύ άλλων σχολιάζει ότι «απορρίπτουμε εντελώς τις δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν μετά το πέρας της συνόδου Αιγύπτου - Ελλάδας, η οποία έλαβε χώρα στο ελληνικό κομμάτι της Κύπρου και συμπεριέλαβε αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρα μας» και προσθέστε ότι «τέτοιου είδους κατηγορίες είναι πλέον συνηθισμένες και από προηγούμενες συναντήσεις αυτών των πλευρών».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «το γεγονός ότι στις δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν, επισημαίνεται ότι η τριμερής συνεργασία έχει σκοπό να "θωρακίσει την ειρηνή, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο" και στοχεύει στη χώρα μας, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών».

«Η πραγματική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εμπλοκή όλων των παραποτάμιων χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των Τουρκοκυπρίων. Μέχρι οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή, αλλάξουν την μαξιμαλιστική τους προσέγγισει, δεν μπορούν να είναι η λύση στα προβλήματα που οι ίδιες δημιουργούν. Θα συνεχίσουν αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας, όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει η Τουρκία στην ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου