Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Torsus Praetorian: Το απόλυτο σχολικό λεωφορείο

Το Torsus Pretorian, που παρουσιάστηκε μέσα στο 2020, θεωρείται ως το πιο σκληροτράχηλο λεωφορείο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, κάτι που αναμένεται να ακολουθήσει και η νέα του έκδοση, που στοχεύει στην μεταφορά από και προς το σχολείο, συνολικά 35 μαθητών.

Βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με το αρχικό μοντέλο, η οποία προέρχεται από τα επαγγελματικά φορτηγά της MAN, με βασικά χαρακτηριστικά την τετρακίνηση που περιλαμβάνει ανάρτηση με φύλλα σούστας, δύο μπλοκέ διαφορικά και ελαστικά «εκτός δρόμου» Michelin XZL TL. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας εξακύλινδρος σε σειρά πετρελαιοκινητήρας, και αυτός της MAN, με χωρητικότητα 6,9 λίτρων, που αποδίδει 240 ίππους και 1.150 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων της ZF.



Το 13,4 τόνων σχολικό λεωφορείο έχει τη δυνατότητα να ξεπερνά οποιοδήποτε φυσικό εμπόδιο βρεθεί μπροστά του, χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που φτάνει αισίως τα 38,9 εκατοστά , την δυνατότητα προσπέλασης υδάτινης επιφάνειας με βάθος έως και 90 εκατοστά, ενώ και το σασί έχει ενισχυθεί σε καίρια σημεία. Στο εσωτερικό, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του σύστημα infotainment που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κάμερα 360ο, για να μπορεί να ελέγχει τι συμβαίνει περιμετρικά του λεωφορείου, καθώς και υπολογιστή ταξιδιού. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η τιμή του Torsus Praetorian ξεκινά από τις 155.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου