Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Νίκαια - Σοκαρισμένη η οικογένεια του Τυνήσιου δράστη: «Σταδιακά απομονώθηκε και στράφηκε στη θρησκεία»

Ο 21χρονος Μπραχίμ τηλεφώνησε στην οικογένειά του την παραμονή του μακελειού και τους ανακοίνωσε ότι μόλις έφτασε στη Γαλλία - Προέρχεται από πολυμελή οικογένεια με 11 παιδιά, οκτώ κορίτσια και τρία αγόρια Μουδιασμένη παραμένει η Γαλλία μετά τη φρικιαστική επίθεση στη Νίκαια από Τυνήσιο μακελάρη που εισέβαλε σε εκκλησία, φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» και αφαίρεσε τρεις ζωές, αποκεφαλίζοντας παράλληλα μια γυναίκα.

Η οικογένεια του νεαρού, σοκαρισμένη από την πράξη του, περιέγραψε έναν νεαρό ο οποίος σταδιακά απομονώθηκε και στράφηκε στη θρησκεία πριν από περίπου δύο χρόνια, όμως δυσκολεύεται να πιστέψει ότι έφτασε στο σημείο να σκοτώσει τρεις ανθρώπους.
Ο Μπραχίμ τηλεφώνησε στην οικογένειά του, την παραμονή του μακελειού, το βράδυ της Τετάρτης και τους ανακοίνωσε ότι μόλις έφτασε στη Γαλλία. Στην Ιταλία, όπου έμεινε για περίπου ενάμιση μήνα αφού διέπλευσε τη Μεσόγειο, εργάστηκε στο μάζεμα της ελιάς μαζί με έναν εξάδελφό του.

Η μητέρα του, η Γκάμρα, με δάκρυα στα μάτια, κρατάει τη φωτογραφία του γιου της. Ο Μπραχίμ παράτησε το σχολείο την πρώτη του χρονιά στο λύκειο και έπιασε δουλειά επισκευάζοντας μηχανάκια. Αφού έβαλε στην άκρη μερικά χρήματα, άνοιξε ένα μικρό, παράνομο πρατήριο βενζίνης, όπως αυτά που υπάρχουν σε πολλές κοινότητες της Τυνησίας. «Του είπα να νοικιάσει ένα μικρό χώρο με 1.100-1.200 δηνάρια (περίπου 400 ευρώ) για να μπορεί να δουλέψει. Απάντησε ότι θα έστηνε ένα καλυβάκι για να πουλάει βενζίνη».
«Δεν είναι φυσιολογικό», επαναλάμβανε ο αδελφός του, Γιασίν, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς το έκανε αυτό ο Μπραχίμ Ισαουί, που μόλις έκλεισε τα 21.

Ο Μπραχίμ προέρχεται από μια πολυμελή, φτωχή οικογένεια με 11 παιδιά, οκτώ κορίτσια και τρία αγόρια. Ζούσε με τους γονείς του σε ένα λιτό σπίτι, σε μια λαϊκή συνοικία στα προάστια της πόλης Σφαξ, στην κεντρική Τυνησία.

Σύμφωνα με τις τυνησιακές αρχές, ο νεαρός άνδρας δεν ήταν ύποπτος για τρομοκρατική δράση. Ήταν όμως γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως για άσκηση βίας και ναρκωτικά, όπως είπε ο Μοχσέν Νταλί, αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας του Πρωτοδικείου της Τύνιδας.

«Έφυγε παράνομα από τη χώρα στις 14 Σεπτεμβρίου», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου