Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Βουλγαρία: Σκληραίνει τη στάση απέναντι σε όσους δεν τηρούν αποστάσεις και δεν φορούν μάσκες

Η Βουλγαρία θα πατάξει όσους δεν τηρούν τα υποχρεωτικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στους δημόσιους χώρους ή δεν φορούν μάσκες προστασίας
σε εσωτερικούς χώρους, καθώς αυξάνονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Κίριλ Ανάνιεφ.

Η Βουλγαρία, μια χώρα 7 εκατ. κατοίκων, έχει καταγράψει 5.740 κρούσματα και 246 θανάτους. Μόνο την περασμένη εβδομάδα τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 1.049.
Ο Ανάνιεφ δήλωσε πως θα παρατείνει την κατάσταση επιδημιολογικής έκτακτης ανάγκης στη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, ώστε να μπορεί να είναι πιο ευέλικτος και να εκδίδει ειδικές διαταγές, αν χρειάζεται.

Ο ίδιος κάλεσε τις τοπικές αρχές να επιβάλουν τη συμμόρφωση προς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της μόλυνσης και να περιορίσουν τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις. Θα επιβάλλονται αυστηρότερα πρόστιμα για μη συμμόρφωση με τα μέτρα αποστασιοποίησης και τα άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπίση του κορονοϊού.



Υγειονομικοί αξιωματούχοι στην πόλη Βέλικο Τάρνοβο της κεντρικής Βουλγαρίας δήλωσαν πως 23 από τους 42 ανθρώπους που συμμετείχαν σε σχολική γιορτή στα τέλη Ιουνίου διαγνώσθηκαν θετικοί στην Covid-19.

Ο Ανάνιεφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως 20 παίκτες και στελέχη δύο ποδοσφαιρικών ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας διαγνώσθηκαν θετικοί και προειδοποίησε πως η Βουλγαρία μπορεί να απαγορεύσει τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων με κοινό.

Η Βουλγαρία έχει άρει τους περισσότερους από τους περιορισμούς που συνδέονται με τον κορωνοϊό, ανοίγοντας και πάλι τα μπαρ και τα εστιατόρια και επιτρέποντας τα ελεύθερα ταξίδια σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει και προς το παρόν δεν σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τα μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου