Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ο Δήμος Μαραθώνος μεριμνά για αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα


Ο Δήμος Μαραθώνος σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο «Η ΚΟΙΤΗ» δημιούργησε μια εθελοντική ομάδα με σκοπό την σίτιση, όχι μόνο των αδέσποτων ζώων αλλά και των δεσποζόμενων, των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να προσέλθουν στις παραθεριστικές κατοικίες τους, για την σίτισή τους.

Ο αριθμός των ζώων, που ζουν σε εξοχικά και σιτίζονται από τους κηδεμόνες τους τα Σαββατοκύριακα, σε περιοχές κοντά στην Αθήνα, είναι μεγάλος.
Ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων

Ο σκοπός της δημιουργίας αυτής της ομάδας είναι η ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων των πολιτών λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού-COVID 19.

Η σχετική διάταξη

Να υπενθυμίσουμε ότι όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου, που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας. Η βεβαίωση μετακίνησης πιστοποιείται από το αρμόδιο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την περιοχή του δήμου Μαραθώνα μπορούν να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα στα e-mail: info@filozoikimarathona.gr και agricultural@marathon.gr. Ο δήμος προμηθεύει και ξηρά τροφή στους εθελοντές. 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2294320957 και 2294320972
Καλλιόπη Ασλανίδου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου