Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Telecom Italia: Νέος γύρος επενδύσεων ύψους €20 εκατ. στην Ελλάδα


 Ο όμιλος θεωρεί την ελληνική αγορά πολύ σημαντική, λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης και του εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού
Περισσότερες ευκαιρίες στη χώρα μας βλέπει η Telecom Italia, με τον πρόεδρο της κ. Salvatore Rossi να δηλώνει μάλιστα ότι «η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για τον όμιλο». Ο κ. Rossi έδωσε χθες το «παρών» στην τελετή θεμελίωσης για την κατασκευή του τέταρτου data center της Sparkle (μέλος του ομίλου της Telecom Italia) στη χώρα μας, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης στο πλαίσιο του νέου κύκλου επενδύσεων, ύψους 20 εκατ. ευρώ, της εταιρείας στην Ελλάδα.


Από τα εγκαίνια του data center της Sparkle στη Μεταμόρφωση

«Η Telecom Italia θεωρεί την Ελλάδα πολύ σημαντική αγορά για δύο βασικούς λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Rossi. «Καταρχάς τη στρατηγική γεωγραφική θέση κι επιπλέον το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, δεδομένου ότι η χώρα είναι πολύ πλούσια σε ανθρώπινο κεφάλαιο, με υψηλή τεχνογνωσία. Οι δύο αυτές παράμετροι εξηγούν σε μεγάλο βαθμό γιατί έχουμε αποφασίσει να επενδύσουμε τόσους πόρους στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία συγκυρία κατά την οποία, πέραν της -συνολικά- μεγάλης ανάπτυξης του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things), οι ανάγκες της χώρας και της κεντρικής κυβέρνησης σε ψηφιακές υπηρεσίες αυξάνονται και αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο με βάση και τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) στην κινητή τηλεφωνία είναι για παράδειγμα ένας τομέας που μπορεί να ενδιαφέρει την Τelecom Italia στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Rossi.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Sparkle Mario Di Mauro, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με την ανάπτυξη του ΙοΤ και την έλευση του 5G που είναι ήδη πραγματικότητα στην Ιταλία και σύντομα και στην Ελλάδα οι ανάγκες μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Ως όμιλος σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία. Είμαστε στην Ελλάδα τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια και πλέον ανοίγουμε έναν νέο κύκλο επενδύσεων για την επόμενη 20ετία».

Η Telecom Italia Sparkle S.p.A. δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο σε ασφαλείς λύσεις Cloud, Colocation Services, Data Centers, καθώς και τηλεπικοινωνιακή συνδεσιμότητα, ενώ ήδη διαθέτει εδώ και χρόνια τρία Data Centers χωρητικότητας 8.000 τ.μ. στη χώρα μας (Μεταμόρφωση, Κορωπί και Χανιά) , εξυπηρετώντας όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την περιοχή της Μεσόγειου γενικότερα.

«Σαν επιβεβαίωση των ισχυρών της δεσμών με την Ελλάδα η εταιρεία προχωρά σε νέα επένδυση, με ίδια κεφάλαια με ένα νέο τέταρτο Data Center 5.500 τ.μ. με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και πράσινης ενεργειακής απόδοσης», αναφέρουν οι επιτελείς της. «Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν αδιάλειπτα, υπάρχει συνεχής ροή εργασιών κι έχουμε πάνω από 100 μεγάλους πελάτες που εξυπηρετούμε στην ελληνική αγορά (σ.σ. μεγάλους οργανισμούς και ομίλους, τράπεζες κ.α.). Έχουμε ένα σημαντικό μερίδιο στην Ελλάδα όσον αφορά την αγορά των data centers, είμαστε αυτή την στιγμή από τους βασικούς παίκτες και είναι σίγουρο ότι μας ενδιαφέρει να ενισχύσουμε την παρουσία μας, συμμετέχοντας και στα νέα projects τα οποία προωθεί το κυβερνητικό επιτελείο σε σχέση με τις ψηφιακές υπηρεσίες».

Σημειώνεται εδώ ότι από το 2019, τα data centers της Sparkle στην Ελλάδα έχουν την ευθύνη για το πρόγραμμα «Σύζευξις II» για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ICT στο δημόσιο τομέα. Συνολικά, μέσω του «Σύζευξις ΙΙ» για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (σταθερή κινητή τηλεφωνία και σύνδεση στο διαδίκτυο) σε περίπου 33.000 φορείς του Δημοσίου (εξέλιξη του Σύζευξις 1) υπολογίζεται ότι το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να εξοικονομήσει συνολικά 150 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου