Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Κοροναϊός: Πέμπτο κρούσμα στη Γερμανία

Πρόκειται για εργαζόμενο στην ίδια εταιρεία με τους άλλους τέσσερις ασθενείς -
Σε εγκαταστάσεις της NHS οι Βρετανοί από την Ουχάν
Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν ένα πέμπτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα.
Πρόκειται για έναν εργαζόμενο που απασχολείται στην ίδια εταιρεία όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις άλλοι άνθρωποι που νόσησαν από τον κινεζικό ιό, στο κρατίδιο της Βαυαρίας.
«Αυτό αφορά έναν εργαζόμενο στην εταιρεία Στάρνμπεργκ, στην οποία εργάζονται οι τέσσερις άλλοι νοσούντες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του γερμανικού κρατιδίου, προσθέτοντας πως επιπλέον πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες αργότερα την Παρασκευή.

Σε εγκαταστάσεις της NHS οι Βρετανοί από την Ουχάν

Tο πρωί της Παρασκευής αναμένεται να φτάσει σε βρετανικό έδαφος η έκτακτη πτήση που μεταφέρει Βρετανούς πολίτες από την κινεζική πόλη Ουχάν. Tο αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Brize Norton της περιοχής της Οξφόρδης. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, επιβεβαίωσε ότι διασφαλίστηκε η αναχώρηση της πτήσης.
Οι επιβάτες αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο στο Γουίραλ (κοντά στο Λίβερπουλ) όπου θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας τους, προκειμένου να νοσηλευτούν εάν αναπτύξουν κάποιο από τα συμπτώματα του κοροναϊού.

Οι επιβάτες θα βρίσκονται, εξάλλου, υπό παρακολούθηση στη διάρκεια της πτήσης τους από στρατιωτικούς γιατρούς που θα βρίσκονται στο αεροπλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου