Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Guardian για το Brexit: Small island... το μεγαλύτερο στοίχημα για μία γενιά

Η μοναξιά της Βρετανίας, το μήνυμα που θέλει να στείλει ο εκδότης, την επίσημη αποχώρηση από την ΕΕ
Η ημέρα της... κρίσης για τη Βρετανία έφτασε. Απόψε στις 11 το βράδυ (ώρα Αγγλίας, 1 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), η Βρετανία θα αποχωρήσει και επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας πράξη το Brexit που απαίτησε ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά το περίφημο δημοψήφισμα.

Ένα μεγάλο ποσοστό των Βρετανών πανηγυρίζουν, μαζί τους και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς πιστεύουν στην ελευθερία και ανεξαρτησία της επόμενης ημέρας.

Ένα επίσης ικανό ποσοστό, όμως, εμφανίζεται σκεπτικό. Το ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της αποχώρησης από την Ένωση δεν θα είναι πάντα στρωμένο με ροδοπέταλα και αυτό το γνωρίζουν.

Ο Guardian είναι από τους σκεπτικιστές της επόμενης ημέρας και δεν το κρύβει. Την Παρασκευή θα κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Μικρό νησί» και υπότιτλο... «το μεγαλύτερο στοίχημα για μία γενιά». Κανείς δεν μπορεί να πει ή να γράψει με βεβαιότητα αν σε βάθος χρόνου ο κόσμος θα ωφεληθεί από τη διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα πρωτοφανές εγχείρημα, το οποίο μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω εξελίξεις.
Δείτε το πρωτοσέλιδο με το οποίο θα κυκλοφορήσει το πρωί της Παρασκευής ο Guardian, με τη «μοναξιά» της Βρετανίας να είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα που θέλει να στείλει ο εκδότης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου