Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

«Όχι» από τη Γερουσία στους Δημοκρατικούς για την παράδοση αποδείξεων στη δίκη του Τραμπ

 Οι γερουσιαστές ψήφισαν χθες κατά την έναρξη της δίκης του Αμερικανού προέδρου τηρώντας τις κομματικές γραμμές
Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε δεύτερη προσπάθεια των Δημοκρατικών για την παράδοση εγγράφων και αποδείξεων στην δίκη για την καθαίρεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δίκη θα προχωρήσει σε ένα πλαίσιο που ευνοεί τον Αμερικανό πρόεδρο.

Καθώς η τρίτη δίκη παραπομπής Αμερικανού πρόεδρο στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ άρχισε χθες, οι γερουσιαστές ψήφισαν 53-47 τηρώντας τις κομματικές γραμμές, ώστε να μην εγκριθεί ένα αίτημα του ηγέτη των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ για την έκδοση κλήσης αναφορικά με την παράδοση αρχείων του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης της Ουκρανίας από τον πρόεδρο Τραμπ.
Είχε προηγηθεί μία ψηφοφορία με το ίδιο αποτέλεσμα που εμπόδισε να ζητηθεί η παράδοση εγγράφων και αποδείξεων από τον Λευκό Οίκο για το ίδιο ζήτημα.

Οι Δημοκρατικοί έχουν καλέσει την Γερουσία να αποφασίσει για την απομάκρυνση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να άσκησε πιέσεις στην Ουκρανία για την διενέργεια έρευνας σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και διεκδικητή του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.
Το ζήτημα αυτό, προκάλεσε την έναρξη της έρευνας από τους Δημοκρατικούς με στόχο την καθαίρεση του Τραμπ από τα προεδρικά καθήκοντά του.

Η απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος του Τραμπ έγινε από την Βουλή των Αντιπροσώπων που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών, τον προηγούμενο μήνα.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί αφορούν την κατάχρηση των προεδρικών εξουσιών και την παρακώλυση του Κογκρέσου, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται ότι έχει διαπράξει κάτι παράνομο και περιγράφει την όλη διαδικασία, ως μία κομματική φάρσα, προκειμένου να μην εκλεγεί για δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου