Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Υπέρμαχος της θανατικής ποινής ο θρυλικός πυγμάχος Μάνι Πακιάο


O διάσημος πυγμάχος από τις Φιλιππίνες, Μάνι Πακιάο δήλωσε ανοιχτά υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής στην πατρίδα του ως μέτρο καταπολέμησης του εμπορίου ναρκωτικών
Ο Μάνι Πακιάο αποτελεί τον πιο αναγνωρίσιμο και πετυχημένο αθλητή που έβγαλαν ποτέ οι Φιλιππίνες. Όταν λοιπόν ο μόνος πυγμάχος στην ιστορία του αθλήματος που έχει κατακτήσει τίτλους σε 8 (!) διαφορετικές κατηγορίες παίρνει θέση πάνω σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, η γνώμη δεν μπορεί παρά να μετράει παραπάνω στο μυαλό των συμπατριωτών του.

«Είμαστε σε άσχημη κατάσταση και πρέπει να αφυπνιστούν όλοι. Έχουμε τόσους εμπόρους ναρκωτικών που έρχονται εδώ για μπορούν να δράσουν ανενόχλητοι, επειδή είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στην Ασία που δεν έχει θανατική ποινή. Χρειαζόμαστε ένα τέτοιο μέτρο, αν αποφάσιζα εγώ θα τους έστελνα όλους στο εκτελεστικό απόσπασμα. Βέβαια δεν με νοιάζει πως θα εκτελούνταν, ας τους κρέμαγαν κιόλας. Ότι θέλει η πλειοψηφία, αρκεί να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή» δήλωσε στο Reuters ο Πακιάο.


Γνωστός για την βαθιά χριστιανική πίστη του και υποστηρικτής του προέδρου της χώρας Ροντρίγκο Ντουτάρτε, ο οποίος έχει κινήσει τις διαδικασίες για την επαναφορά της θανατικής ποινής, για πέντε αδικήματα, ενώ έχει δηλώσει κυνικά πως αν μπορούσε θα κρέμαγε 20 εγκληματίες την ημέρα, ο Πακιάο έδειξε πρόθυμος να χρηματοδοτήσει καμπάνια για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Αν θέλουμε καλά αποτελέσματα πρέπει να δώσουμε στη Δικαιοσύνη όλα τα εργαλεία που χρειάζεται» πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του.

Παρ' ότι πάντως οι Φιλιππίνες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα εγκληματικότητας σε γκάλοπ που διενεργήθηκε πριν 11 μήνες, το 80% των πολιτών φαίνεται να μη συμφωνεί με την επαναφορά της θανατικής ποινής, η οποία καταργήθηκε το 2006.

Ταυτόχρονα οι πολιτικές διενέξεις πάνω στο ζήτημα έχουν φουντώσει αφού η χώρα δείχνει να κινείται αντίθετα από τις αρχές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου