Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Porsche

Οι λάτρεις της αίσθησης και της επικοινωνίας που προσφέρει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας
και οι χειροκίνητες αλλαγές στο κιβώτιο μπορούν να χαμογελούν καθώς σε πρόσφατη συνέντευξή του, το αφεντικό του τμήματος GT της Porsche, Andreas Preuninger δήλωσε πως η εταιρία θα συνεχίσει να προσφέρει για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα την δυνατότητα επιλογής των παραδοσιακών λύσεων σε κάποιες εκδόσεις των μοντέλων της.
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας Porsche Cayman GT4 με τον Preuninger να σημειώνει πως μοντέλα με τέτοια φιλοσοφία είναι φάρμακο για τους λάτρεις της οδήγησης. Δεν παρέλειψε να τονίσει μάλιστα πως η Porsche έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της οι οποίοι έχουν κάνει πλήρη στροφή στους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες και στα αυτόματα κιβώτια.

Όμως η αγορά δείχνει πως η στην κατηγορία των sports cars και ειδικά σε αυτά με πιο καθαρόαιμο χαρακτήρα μια πολύ μεγάλη μερίδα αγοραστών προτιμά τις κλασικές λύσεις που χαρίζουν και μια πιο συμμετοχική απόχρωση.
Σύμφωνα με τον Preuninger λοιπόν τα μοντέλα GT θα συνυπάρχουν αρμονικά με την υπόλοιπη γκάμα, ακόμα και με τις ηλεκτρικές Porsche που θα προστεθούν σε αυτή πολύ σύντομα. Ακόμα και αν αυτό ακούγεται αρχικά κάπως περίεργο, στην ουσία θα αποτελέσει ένα δυνατό όπλο για την εταιρία καθώς θα μπορεί να καλύπτει απόλυτα ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων, από αυτούς που θέλουν κάτι πραγματικά σληροπυρηνικό μέχρι αυτούς που θα επιθυμούν την απολαυστική πλευρά της ηλεκτροκίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου