Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Ford Transit Smart Energy Concept

Η Ford εξελίσσει το ηλεκτρικό Transit Smart Energy Concept με σκοπό να δοκιμάσει στην
πράξη τεχνολογίες και λύσεις οι οποίες θα αυξήσουν την αυτονομία των μελλοντικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων της.
Η Ford αποκαλύπτει το νέο Transit Smart Energy Concept, ένα μοναδικό στο είδος του minibus 10 θέσεων που βοηθά αυτή τη στιγμή την εταιρεία να διερευνήσει περαιτέρω λύσεις και τεχνολογίες που θα συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της αυτονομίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της. Την ώρα που μία έρευνα έδειξε ότι το 40% των Ευρωπαίων θεωρεί πολύ πιθανό το επόμενο αυτοκίνητο που θα αγοράσει να είναι ηλεκτρικό, η αυτονομία κίνησης με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας εξακολουθεί να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση του συστήματος θέρμανσης της καμπίνας. Σύμφωνα με μελέτες, σε ένα ηλεκτρικό όχημα με τροφοδοσία ενέργειας μέσω μπαταρίας, η χρήση του συστήματος κλιματισμού μπορεί να μειώσει την αυτονομία έως και 50% σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
Συγκριτικά με τα οχήματα μεταφοράς προϊόντων και αγαθών, τα επιβατικά αυτοκίνητα, όπως τα minibuses, καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια για την επίτευξη της επιθυμητής-ιδανικής θερμοκρασίας στην καμπίνα. Η ενέργεια αυτή παρέχεται από την μπαταρία υψηλής τάσης του αυτοκινήτου, γεγονός που από μόνο του συνιστά μία ακόμα σημαντική πρόκληση για την αυτονομία κίνησης του οχήματος. Το πλήρως λειτουργικό και αμιγώς ηλεκτρικό Transit Smart Energy Concept που παρουσιάστηκε πρόσφατα για πρώτη φορά στην εκδήλωση “Go Further” στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, προσφέρει αυτονομία 150 km ύστερα από τετράωρη φόρτιση της μπαταρίας υποστηριζόμενο από σημαντικές καινοτομίες που όχι μόνο εξοικονομούν αλλά και παράγουν ενέργεια – από ηλιακά πάνελ μέχρι και συστήματα ανάκτησης θερμότητας.



Ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση θερμοκρασίας όλων των καθισμάτων μέσω μιας οθόνης που είναι εμπνευσμένη από tablet και βρίσκεται εγκατεστημένη στην κεντρική κονσόλα. Επίσης, δύο οθόνες τοποθετημένες πίσω από τον οδηγό επιτρέπουν στους επιβάτες να παρακολουθούν τη θέση του οχήματος, να μαθαίνουν για σημεία που τους ενδιαφέρουν αλλά και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τον καιρό και την τρέχουσα επικαιρότητα.



Στο μέλλον, η Ford προγραμματίζει επιπλέον αναβαθμίσεις του μοντέλου με τις οποίες ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει τη θέρμανση των καθισμάτων ατομικά, αλλά και την απενεργοποίησή της στα άδεια καθίσματα. Εμπνευσμένο από υπάρχουσες τεχνολογίες ενεργοποίησης αερόσακων, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα περιλαμβάνει επίσης και σύστημα αυτόματης ανίχνευσης επιβάτη. Επιδιώκοντας την ανάπτυξη νέων στρατηγικών που θα αυξήσουν τις επιδόσεις και την αυτονομία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, η Ford εκτιμά ότι οι δοκιμές στο δρόμο με το πρωτότυπο Transit Smart Energy Concept θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά, αφού ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες στην αεροδυναμική σήραγγα. Πριν από λίγο καιρό, η Ford ανακοίνωσε ότι όλα τα μοντέλα της που λανσάρονται από το νέο Focus και μετά θα περιλαμβάνουν μία ηλεκτροκίνητη έκδοση. Αυτό ισχύει τόσο για τα νέα μοντέλα, όσο και για τις νέες εκδόσεις υφιστάμενων οχημάτων. Έτσι λοιπόν, από το Fiesta μέχρι και το Transit, θα προσφέρεται μία επιλογή ήπιας υβριδικής, πλήρους υβριδικής, plug-in υβριδικής ή αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας.



Πρόσφατα, η Ford αποκάλυψε στην εκδήλωση “Go Further” ένα νέα ηλεκτρικό Transit van που προγραμματίζεται να λανσαριστεί το 2021 – ένα από τα 16 ηλεκτροκίνητα μοντέλα Ford που ανακοινώθηκαν, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το Explorer Plug-In Hybrid SUV, τα νέα Kuga EcoBlue Hybrid, Hybrid, και Plug-In Hybrid και η νέα επιβατική έκδοση Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Το Transit αποτελεί τη βάση για το Deutsche Post StreetScooter WORK XL electric van, που κατασκευάζεται στην Ευρωπαϊκή έδρα της Ford στην Κολωνία. Επίσης, η Ford δοκιμάζει αυτή τη στιγμή τα Transit Custom Plug-In Hybrid van σε Λονδίνο, Κολωνία και Βαλένθια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου