Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Financial Times: «Σαρωτική» εκλογική νίκη της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα

«Το παραδοσιακό κεντροδεξιό κόμμα ανακτά την εξουσία στην Ελλάδα», γράφει η
βρετανική οικονομική εφημερίδα
Για «σαρωτική εκλογική νίκη» της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα κάνουν λόγο σήμερα οι Financial Times στην ανταπόκρισή τους από την Αθήνα.

«Το πάραδοσιακό κεντροδεξιό κόμμα ανακτά την εξουσία στην Ελλάδα έπειτα από μια σαρωτική νίκη στις γενικές εκλογές, δημιουργώντας ελπίδες για επιστροφή στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα σε μια χώρα κλονισμένη από χρόνια ύφεσης και τρεις διεθνείς διασώσεις», γράφει στην ανταπόκρισή της από την Αθήνα η έγκυρη βρετανική οικονομική εφημερίδα.
«Το αποτέλεσμα είναι ένα βαρύ πλήγμα για τον κ. Τσίπρα», εκτιμά και επισημαίνει πως «ενώ η οικονομία σταθεροποιήθηκε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι δομικές μεταρρυθμίσεις καθυστέρησαν και αναπτυξιακοί στόχοι χάθηκαν αφού το υπουργείο Οικονομικών αύξησε τους φόρους και μείωσε τη δημόσια δαπάνη για να επιτύχει τα ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της Ελλάδας».

«Ενώ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν δραματικά τους λίγους τελευταίους μήνες, η οικονομία αναπτύσσεται βραδύτερα απ' ό,τι προβλεπόταν και οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι», σημειώνουν ακόμη οι FT. «Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τους πιστωτές ενώ έχουν συσσωρευθεί δομικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί», προσθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου