Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Προκαλούν οι αντιεξουσιαστές με «περιπολίες» στα Εξάρχεια

Σε μια προκλητική κίνηση δείγμα των προθέσεών τους ενόψει της εφαρμογής του νέου
δόγματος τάξης και της νέας αντεγκληματικής πολιτικής που σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησαν αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία συνοδεύεται με φωτογραφίες, πριν από λίγα 24ωρα προχώρησαν σε μια «περιπολία υπεράσπισης» των καταλήψεων.




Η νέα αντεγκληματική πολιτική που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την προσεχή Δευτέρα, περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο για τα Εξάρχεια.

Όπως έγραφε το ΘΕΜΑ της περασμένης Κυριακής «οι εισηγήσεις που δέχονται οι επιτελείς είναι αρχικά να προσπαθήσουν να επιδιώξουν με κάθε τρόπο την εκκένωση πολλών υπό κατάληψη κτιρίων. Οι εκθέσεις της Κρατικής Ασφάλειας αναφέρουν πως πρόκειται για χώρους στους οποίους μένουν πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, αλλά και αλληλέγγυοι, ενώ έχουν παρεισφρήσει και ποινικοί που εκμεταλλεύονται την ανομία στην περιοχή. Στη συνέχεια και αφού καθαρίσουν τα υπό κατάληψη κτίρια και αλλάξει η κατάσταση με το πανεπιστημιακό άσυλο, θα εντατικοποιήσουν τις περιπολίες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και την ΑΣΟΕΕ. Στόχος, να βγάλουν off τα σημεία στα οποία βρίσκουν καταφύγιο και άσυλο οι μπαχαλάκηδες. Παράλληλα, στην υπόθεση αναμένεται να εμπλακεί ενεργά και η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να λοκάρει υπόπτους και να ερευνήσει πιθανές διασυνδέσεις με άτομα του σύγχρονου αντάρτικου πόλης».



Το λίγων λέξεων κείμενο των αντιεξουσιαστών καταλήγει με την προειδοποίηση «είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε. Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης θα νικήσει».

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησαν:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου