Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Ένα χρόνο περιμένουν οι κάτοικοι να κλείσει η «τρύπα»!


Πώς μπορεί μια μπόρα να κάνει δύσκολη τη ζωή κατοίκων και επαγγελματιών σ’ ένα δρόμο μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, έναν ολόκληρο χρόνο μετά;

Μπορεί, αν ο δρόμος αυτός ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και 365 μέρες τώρα αφήνει μια τεράστια τρύπα στην οδό Μεσσηνίας στους Αμπελόκηπους, λίγα μέτρα από τη Μεσογείων!Η λύση ήταν απλή για τους «αρμόδιους»: Μετά την πλημμύρα, λοιπόν, της 27ης Ιουλίου του 2018, ακολούθησε περίφραξη της τρύπας, κάλυψη του κενού και εγεννήθη… σκουπιδότοπος. Μια εστία μικροβίων, και ένα τεράστιο εμπόδιο για οδηγούς και πεζούς. Η κυκλοφορία τόσο στη Μεσσηνίας όσο και στην Κανδάνου με την οποία διασταυρώνεται, γίνεται με δυσκολία, πολλά οχήματα αναγκάζονται να κινηθούν ανάποδα και ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι καθημερινή απειλή.
Στα συνεχή παράπονα των περιοίκων ο Δήμος Αθηναίων απάντησε με μια «δημοπράτηση», ύψους 1.750.000 ευρώ και μετά …σιωπή.
Τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε τις τελευταίες μέρες, ειδικά μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ήταν πολλά και οργισμένα, από κατοίκους μιας περιοχής στους Αμπελόκηπους που περιμένουν εδώ και ένα χρόνο την αποκατάσταση μιας ζημιάς. Εκτός κι αν περιμένουν να την παραδώσουν ως κληρονομιά στον νέο δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου