Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

Οι «μπαρουταποθήκες»-χωματερές της Αττικής - Καμπανάκι για τη λήψη μέτρων

Επικίνδυνες συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς επικρατούν σε παλιές χωματερές όπως διαπιστώθηκε από αυτοψίες που πραγματοποίησε η πυροσβεστική και φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Έθνος».
Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής πραγματοποίησε αυτοψία σε 17 χώρους συγκέντρωσης απορριμμάτων στις 18 Μαρτίου 2019 και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που περιλαμβάνονται στην απάντηση που έλαβε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 5 Ιουνίου, στους 13 χώρους επικρατούν συνθήκες που δημιουργούν κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Οι χώροι αυτοί βρίσκονται στον Μαραθώνα, στη Ραφήνα, στη Παλαιά Φώκαια, στα Καλύβια, στο Λαύριο, στο Μαρκόπουλο, στην Αίγινα, στο Αγκίστρι, στη Σαλαμίνα και τις Σπέτσες. Η

 περιφέρεια Αττικής ζητά από τους δήμους να πράξουν τα δέοντα ενώ ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Νάσος Αναγνωστόπουλος τονίζει ότι η συλλογή κλαδεμάτων «είναι αποκλειστική ευθύνη των δήμω», οι οποίοι όταν επιδεικνύουν αδιαφορία προκαλούν κίνδυνο, «όπως φάνηκε και στην πρόσφατη πυρκαγιά στο Λαύριο».

2 σχόλια:

 1. ..ποιος κοροιδευει ποιον !!
  Η Ραφηνα ειναι μια πυριτυδαποθηκη
  εφετος δεν γινε κανενας καθαρισος στα Σκουφεικα τουλαχιστον
  ομοναδκος δρομος διαφυγης [Υακθνθου] εναι ενα τουνελ θανατου ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ-και ο δημος ουτε που ενδιαφερθηκε παρα τις οχλησεις ακομα και απο την πολιτικη προστασια !!!
  ΝΤΡΟΠΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα επικίνδυνα και απαίσια, φταίμε εμείς οι κάτοικοι οι αναίσχυντα βρωμιάρηδες και τρισάθλιοι χωριάτες.
  Πόσο να καθαρίσει Ο Δήμος που μόλις πέρασει σκουπίδιαρα, πηγαίνουμε και πετάμε σκουπίδια.
  Κανονικά όλοι οι κάδοι πρέπει να εξαφανίστουν και μέρα παρά ημέρα να περνάει σκουπίδιαρα και να παίρνει τα σκουπίδια από τη δικο μας προσωπικα αγορασμένο κάδο, μπροστά από την πόρτα μας.
  Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο ετσι δουλευει ηαποκομιδή οικιακων αποριματων και μια φορα το τριμηνο με ραντεβου επιπλα κλπ, η τας πας μονος σου στην ακακυκλωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου