Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Παγκόσμιος θρήνος: «Έφυγε» σε ηλικία 86 ετών ο διάσημος σκιτσογράφος Mordillo

Ο διάσημος Αργεντινός, με τη χαρακτηριστική καμηλοπάρδαλη στα σκίτσα του,
μεγαλούργησε για πέντε δεκαετίες, σχεδιάζοντας πάνω από 2.000 σκίτσα

Για όλους φτάνει το πλήρωμα του χρόνου... Κάποιοι, ωστόσο, αφήνουν το ανεξίτηλο αποτύπωμά τους στον κόσμο. Ένας από αυτούς του σπουδαίους, ήταν και ο Γκιγιέρμο Μοντίγιο, ο διάσημος Αργεντινός σκιτσογράφος, οι εμπνεύσεις του οποίου εξαπλώθηκαν από άκρη σε άκρη στον πλανήτη, σε μία αναγνώριση του ταλέντου, της διορατικότητας, της ευαισθησίας και του ανεξάντλητου χιούμορ που χαρακτήριζαν τον δημιουργό.

Ο Γκιγιέρμο Μοντίγιο έφυγε για τη χώρα των αγγέλων σε ηλικία 86 ετών. Ο διάσημος Αργεντινός, με τη χαρακτηριστική καμηλοπάρδαλη που τον έκανε διάσημο, άφησε την τελευταία του πνοή στη Μαγιόρκα.

Όπως αναφέρουν οι δικοί του άνθρωποι, μέχρι και την τελευταία στιγμή δημιουργούσε. Η πορεία του ξεκίνησε τη δεκαετία του '70 και διήρκεσε πέντε δεκαετίες.

Λάτρευε το ποδόσφαιρο και γι' αυτό πολλά σκίτσα του ήταν αφιερωμένα στον «βασιλιά των σπορ». Το 1966, ένα σκίτσο του δημοσιεύτηκε στο Paris Match. Αμέσως έγινε διάσημος. Σημειώνεται ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε λέξεις στα σκίτσα του, ενώ ολοκλήρωσε πάνω από 2.000 σχέδια.



Ο Γκιγιέρμο Μοντίγιο έχει να επιδείξει πάνω από 2.000 σκίτσα, το καθένα από αυτά με ένα ξεχωριστό μήνυμα, αν και δεν χρησιμοποιούσε ποτέ λέξεις. Μόνο εικόνα. Έκφραση. Πάθος.

Στην καριέρα του έκανε μόνο τρεις εκθέσεις. Η μία στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του ’60, η δεύτερη στη Βαρκελώνη και η τελευταία στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα τον Νοέμβριο του 1989, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για θεραπεία παιδιών με αυτισμό.

Στα social media χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν τη λύπη τους, «ανεβάζοντας» δικά του σκίτσα προκειμένου να τον τιμήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου