Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ελευθέριος Βενιζέλος: Σαρώνει, απογειώνεται και… sky is the limit!

Συνεχώς ανοδική είναι η πορεία που καταγράφει το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τις διεθνείς διακρίσεις να έρχονται η μία μετά την άλλη.
Συνεχίζει την… ανοδική του πορεία και το 2019 το Αεροδρόμιο της Αθήνας, Ελευθέριος Βενιζέλος, τόσο όσον αφορά την επιβατική του κίνηση όσο και την «θέση» του στην παγκόσμια αγορά.

Ο Απρίλιος ήταν ένας ακόμα μήνας που η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου κινήθηκε ανοδικά ενώ και το 2019 το «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνεχίζει να συγκεντρώνει βραβεία και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ τον Απρίλιο 2019, το αεροδρόμιο κατέγραψε θετική πορεία προσεγγίζοντας τα 2 εκατ. επιβάτες (1,98) και σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,5%. Οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν οριακή άνοδο (+0,5%), ενώ οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν δυναμική άνοδο κατά 9,1%. Συνολικά, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 6,36 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,5%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε δυναμική ανάπτυξη της τάξης του 6,3% και 9,6% αντίστοιχα.

Διακρίσεις και βραβεία για το Ελευθέριος Βενιζέλος

Το αεροδρόμιο της Αθήνας από το 2001 μέχρι και σήμερα έχει λάβει 91 βραβεία σε διεθνές επίπεδο. «Φιγουράρει» σε περίοπτη θέση όχι μόνο στα αεροδρόμια της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου. Οι υψηλές και τιμητικές διακρίσεις που συγκεντρώνει κάθε φορά τόσο από τις αεροπορικές εταιρείες όσο και από το επιβατικό κοινό έχουν να κάνουν όχι μόνο με τις υπηρεσίες του αλλά και με τις καινοτομίες του.

Σε ό,τι αφορά την έρευνα της AirHelp (εταιρεία για τα δικαιώματα των επιβατών και τις αποζημιώσεις), υπενθυμίζεται πως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» που βρίσκεται για ακόμα μια φορά στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως με το εντυπωσιακό σκορ επίδοσης 8,38, συγκέντρωσε αναλυτικά 8,1 μονάδες για την ακρίβεια των ωρών αναχωρήσεων και αφίξεων των πτήσεων, 9,0 για την ποιότητα υπηρεσιών και 8,7 για την ποιότητα των εμπορικών υπηρεσιών. Πρώτο ήρθε το Hamad International Airport και δεύτερο το Tokyo Haneda International Airport, ενώ το Αεροδρόμιο του Eindhoven, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Kuwait και το Αεροδρόμιο Portela της Λισαβώνας κατατάχθηκαν στις κατώτατες θέσεις.

Επίσης, τον περασμένο μήνα, κατέκτησε και την πρώτη θέση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των +20 εκατ. επιβατών στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών «ROUTES Europe 2019». Το αεροδρόμιο της Ελλάδας κατάφερε να ξεπεράσει άλλα, μεγαλύτερα αεροδρόμια, όπως του Βελγίου, της Δανίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Ρωσίας.

Η φετινή υποψηφιότητα της Αθήνας απέσπασε το εγκώμιο των αεροπορικών εταιρειών-κριτών, εστιάζοντας ειδικά στην εντυπωσιακή ανάπτυξη (+11%) της επιβατικής κίνησης το 2018, με περισσότερους από 24,1 εκατ. επιβάτες. Μία πολύ σημαντική διάκριση για το Ελευθέριος Βενιζέλος που έχει αυξήσει και τη λειτουργία του, αλλά και τις ανέσεις του.
Παράλληλα ο κόμβος της Αθήνας προσέλκυσε 62 νέα δρομολόγια τη χρονιά που πέρασε και καλωσόρισε 4 νέες αεροπορικές εταιρείες.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα βραβεία Routes είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς η ψήφος και η διαδικασία απόφασης ανήκουν αποκλειστικά στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιβραβεύουν την αριστεία στην αεροπορική ανάπτυξη παγκοσμίως.

Την πρώτη θέση στην Ευρώπη κατέλαβε και στο πλαίσιο των κορυφαίων στον κόσμο ετήσιων βραβείων ASQ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International / ACI World), στην κατηγορία του (15-25 εκατ. επιβατική κίνηση) ως αναγνώριση των προσπαθειών του στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών στους επιβάτες του.

Newsit Newsroom 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου