Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Reuters: Η Γερμανία δαπάνησε 23 δισ. ευρώ το 2018 για τους πρόσφυγες

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε το πρακτορείο, τα χρήματα αφορούσαν τις πολιτικές
ένταξης ενός εκατομμυρίου και πλέον μεταναστών και ήταν αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το 2017  Η Γερμανία δαπάνησε ποσό ρεκόρ 23 δισεκατομμυρίων ευρώ (25,65 δισεκ. δολάρια) πέρυσι για να βοηθήσει την ένταξη ενός και πλέον εκατομμυρίου προσφύγων και να καταπολεμήσει τις ρίζες των αιτιών που οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

Αυτό σημαίνει μια αύξηση σχεδόν 11% στα 20,8 δισεκ. ευρώ που έδωσε η Γερμανία το 2017, σύμφωνα με το έγγραφο που συνέταξε το υπουργείο Οικονομι Η κυβέρνηση της 'Αγγελα Μέρκελ δαπάνησε συνολικά 7,9 δισεκ. ευρώ το 2018 σε μέτρα που είχαν στόχο να κρατήσουν τους μετανάστες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στις χώρες καταγωγής τους, μια αύξηση 16% σε σχέση με το 2017.

Τα 16 κρατίδια της Γερμανίας που έχουν αναλάβει κυρίως τη στέγαση και την ένταξη των μεταναστών που φθάνουν από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν έλαβαν 7,5 δισεκ. ευρώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πέρυσι, σύμφωνα με την αναφορά. Αυτό σημαίνει μια αύξηση 14% τον χρόνο.

Η Αλις Βέιντελ, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) επέκρινε την κυβέρνηση Μέρκελ για σπατάλη δισεκατομμυρίων για τους πρόσφυγες λέγοντας: "Αυτό είναι ένα πολυδάπανο πάρτι υποδοχής σε βάρος των πολιτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου