Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

«Perouka gate»: Για πλαστογραφία διώκονται οι δυο δημοσιογράφοι

Φορώντας περούκες μπήκαν στο μπαρ του ξενοδοχείου της διπλωματικής αποστολής,
παρήγγειλαν ποτά και τα χρέωσαν στο δωμάτιο του τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, Γιώργου Χριστοφορίδη υπογράφοντας με το όνομά του
Εξηγήσεις για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού σε βαθμό πλημμελήματος καλούνται να δώσουν στις 22 Οκτωβρίου του 2019 σε ποινικό ακροατήριο, οι δυο δημοσιογράφοι ανταποκριτές των ΗΠΑ για το περιστατικό που είχε λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2016 στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη κατά την σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ.

Την εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους για το παραπάνω αδίκημα η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση οι δύο δημοσιογράφοι ανταποκριτές στις ΗΠΑ, φορώντας περούκες, μπήκαν στο μπαρ του ξενοδοχείου Westing Grand Central , όπου κατέλυε η ελληνική διπλωματική αποστολή που θα ελάμβανε μέρος στην σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό και αφού παρήγγειλαν ποτά τα χρέωσαν στο δωμάτιο του τότε συμβούλου του Νίκου Παππά Γιώργου Χριστοφορίδη υπογράφοντας με το όνομά του.

Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε μετά μήνυση που είχε υποβάλει ο κ. Χριστοφορίδης, ο οποίος μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος των δυο δημοσιογράφων δήλωσε: «Σαν τώρα θυμάμαι τον κ. Παπαθεοδώρου από το ΚΙΝΑΛ, την κυρία Ασημακοπούλου από τη ΝΔ και άλλα εξέχοντα στελέχη της αντιπολίτευσης να υπερασπίζονται παθιασμένα στη Βουλή τους Δημάδη – Σουλτογιάννη, που «πάνω στη γρηγοράδα τους» πλαστογράφησαν την υπογραφή μου. Μακάρι όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες να έρθουν και ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων πλαστογράφων στο δικαστήριο. Τους θερμοπαρακαλώ για αυτό. Θέλω πολύ να τους δω να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο υπέρ τους. Άλλωστε, η κυρία Ασημακοπούλου την ξέρει τη διαδικασία καλά, μιας και συνηθίζει να πηγαίνει μάρτυρας υπεράσπισης ανθρώπων που δικάζονται για ιδιαίτερα ατιμωτικά αδικήματα, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικο επ’ αμοιβή».

Ο συνήγορος του κ. Χριστοφορίδη ,Περικλής Πασχάκης ανέφερε: «Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του περιστατικού έχει δημόσια συνομολογήσει ότι είδε τον συνάδελφό του να υπογραφεί με το όνομα και την υπογραφή του εντολέα μου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας καθιστούν απολύτως αναμενόμενη την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους και την παραπομπή τους στο ακροατήριο για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, ούτως ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του καθενός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου