Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ελπίδα στις αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης δίνει το ERA test

Πολλές βελτιώσεις στον κύκλο εξωσωματικής όπως τα πρωτόκολλα, τα φάρμακα, τα καλλιεργητικά υλικά του εργαστηρίου και καλύτερες μέθοδοι επιλογής των εμβρύων σε
διαφορετικά στάδια έχουν αυξήσει τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής

Ελπίδα στις αποτυχημένες προσπάθειες εμφύτευσης και καθ’ έξην αποβολές στην εξωσωματική γονιμοποίηση δίνει το ERA τεστ (Endometrial Receptivity Assesment test).
Η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει γίνει πρώτη επιλογή των υπογόνιμων ζευγαριών αφού τα τελευταία χρόνια μπορεί να θεραπεύσει όλο και περισσότερες αιτίες υπογονιμότητας.

Πολλές βελτιώσεις στον κύκλο εξωσωματικής όπως τα πρωτόκολλα, τα φάρμακα, τα καλλιεργητικά υλικά του εργαστηρίου και καλύτερες μέθοδοι επιλογής των εμβρύων σε διαφορετικά στάδια έχουν αυξήσει τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής. Παρόλα αυτά η εμφύτευση αποτελεί το «μαύρο κουτί» της εξωσωματικής.

Παγκοσμίως το ποσοστό εγκυμοσύνης κυμαίνεται μεταξύ 19-39%ενώ σε ασθενείς με καλή πρόγνωση και επιλογή εμβρύων δεν ξεπερνά το 60-70%. Αυτό αποδεικνύει ότι η μήτρα παίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο από ότι νομίζαμε έως τώρα, ότι δηλαδή χρειαζόμασταν μόνο ένα καλό έμβρυο ώστε να μείνει έγκυος η ασθενής. Η πρώτη εξέταση που γίνεται στην ασθενή που θα υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση, για να εκτιμήσουμε την μήτρα και τυχόν παθολογία της, είναι ο διακολπικός υπέρηχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου