Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Γ.ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ: Γιατί δεν θα ψηφίσω την Άννα Ραφτοπούλου

Το ότι θα ψηφίσω τον Δημήτρη Μάρκου στις αυριανές εκλογές το γνωρίζετε ήδη από προηγούμενη ανάρτησή μου, που εξηγούσα και τους προφανής για όλους μας λόγους της απόφασης μου αυτής.
Όμως Σήμερα θέλω να εξηγήσω το γιατί δεν θα ψηφίσω την Άννα Ραφτοπούλου.
Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 μιλούσα με τον πατέρα της και τον προέτρεψα να βάλει υποψηφιότητα η Άννα για τον δήμο μας γιατί η Άννα ήταν νέα και επιστήμονας και δεν ανήκε στο αρνητικό πολιτικό προσωπικό της Αρτέμιδας.
Είπα ότι επιτυχία θα ήταν η κατάληψη της 3ης θέσης πίσω από τον Δημήτρη και Χρήστο και ότι η συμμετοχή της στο δημοτικό συμβούλιο θα έδινε και σε αυτήν την εμπειρία και στην παράταξη της την πρόσβαση και αναγνωρισιμότητα που χρειαζόταν.
Από τότε ο πατέρας της ήταν υπεραισιόδοξος....μιλούσε για δεύτερο γύρο και σίγουρη εκλογή της.

Η περίοδος που έζησε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ως αρχηγός παράταξης την ωρίμασαν αν και ο λαϊκισμός κάποιες φορές κυριαρχούσε.

Είπα πριν 2 χρόνια στον Γιάννη, ότι το θέμα του ΚΕΛ μια φορά έβγαλε δήμαρχο και ότι πρέπει να αλλάξει η στόχευση της παράταξης και να επικεντρωθεί στα καθημερινά προβλήματα που ζούνε οι κάτοικοι και που είναι δύσκολο να λυθούν όσο καλή θα μπορούσε να είναι η δημοτική αρχή του Δημήτρη για λόγους χρόνου του χρήματος.
Δεν με άκουσε....όλη η παράταξη ξιφουλκούσε με αυτό το θέμα μέχρι και ένα μήνα πριν τις εκλογές.

Μάζεψε γύρω τις ότι φοβικό, ότι υπανάπτυκτο και του έδωσε δημόσιο βήμα ενώ στην παράταξη της είχε αξιόλογους δημότες πετυχημένους ο καθένας τους στον τομέα του. Αγκιστρώθηκε στην Ομοσπονδία που ο μέσος όρος ηλικίας των μελών της ξεπερνά την ηλικία του πατέρα της... που τόσα χρόνια όλα τα θέματα που έβαλε στον δημόσιο διάλογο ήταν για το πως θα νομιμοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους ,πως θα τις αποχαρακτηρίσουν από δασικές και πως θα τις εντάξουν στο σχέδιο πόλης.

Τελικά λίγο καιρό πριν τις εκλογές κατάλαβε ότι ποτέ η Ομοσπονδία δεν θα της έδινε ελπίδα για την ανάδειξή της ως νέας δημάρχου.
Ένα βράδυ της είπα ότι θα είναι επιτυχία της η κατάληψη της δεύτερης θέσης με ένα ποσοστό που θα ξεπεράσει το 30% από το 18% που είχε πάρει πριν 5 χρόνια και αυτό με την λογική κούραση των δημοτών από την 5ετή διοίκηση του Δημήτρη, στις επόμενες εκλογές θα τις έδινε με σιγουριά την πρώτη θέση.

Επέμεινα στην ανάδειξη του σοβαρού στελεχιακού δυναμικού της παράταξης της, ως κάτι το νέο για τον δήμο μας και την δική της προσπάθεια για την εκλογή του, ώστε να έχουν και αυτοί την γνώση και την εμπειρία που θα χρειαστούν όταν θα έρθει η ώρα να διοικήσει η ίδια τον τόπο μας.
Όμως αντί αυτού είδα την προσπάθεια του "εδώ και τώρα" για την εξουσία και του "αν δεν είναι έτοιμα τα μέλη μας θα φέρουμε άλλα".
Είδαμε να μαζεύει ότι έδιωξε ο Δημήτρης ως αποτυχημένο και ανίκανο, ότι έκριναν ως παλαιό και κακό οι δημότες και το έστειλε στην αντιπολίτευση το 2014 και φυσικά κράτησε και την ομοσπονδία στον στενό πυρήνα της παράταξης.

Άρα στις αυριανές εκλογές όλο αυτό το αξιόλογο δυναμικό που είχε όλη την πενταετία η παράταξη της θα μείνει εκτός εκλόγιμης θέσης γιατί θα εκλεγούν από 7 ως 9 δημοτικοί σύμβουλοι στην Αρτέμιδα
Θα δούμε να καταλαμβάνουν τις έδρες αυτές: η ίδια, ο Πουλάκης, ο Κρόκος, ο Αργυρός, ο Μποζιολής, η Λύτρα, η Τσέπα ως μέλος της οικογένειας και ελπίζω η Τσάκαλη που απέδειξε την σοβαρότητα της αυτά τα χρόνια....
Τελικά θα μείνει μόνο μια θέση να διεκδικήσουν όλα τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού που αγωνίστηκαν τα 5 προηγούμενα χρόνια για την παράταξη και την ίδια την Άννα, και αυτό στην καλύτερη περίπτωση που θα εκλεγεί δήμαρχος.

Αλήθεια πόσο εύκολο θα είναι να ακολουθήσουν τον δρόμο της οι μισοί από τους παραπάνω...
λέτε να μην ξαναζήσουμε την περίοδο του Χρήστου Μάρκου που οι αντιδήμαρχοι είχαν ο καθένας τον δικό του στόχο και δρόμο;

Αν όμως δεν έρθει πρώτη.... πόσοι από αυτούς θα μείνουν στην παράταξη και δεν θα ανεξαρτητοποιηθούν ψάχνοντας τον επόμενο επίδοξο υποψήφιο δήμαρχο...

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν θα ψηφίσω την Άννα Ραφτοπούλου αφού θέλω νέους στην διοίκηση του δήμου μας θέλω νέες και σύγχρονες ιδέες, θέλω να πάνε σπίτι τους αυτοί που καταδίκασαν τα προηγούμενα χρόνια την Αρτέμιδα στην μιζέρια στην υπανάπτυξη.
Επειδή θέλω το αύριο να είναι καλύτερο από το χθες!!

3 σχόλια:

 1. Παπατζής Ραφτ25 Μαΐου 2019 - 5:18 μ.μ.

  Κε. Παπαστεφανου σέβομαι την άποψη σου, για την πολίτικη, άλλα σας θεωρώ εντελώς ξένο και ανύπαρκτο πολίτικο, που άλλου τρώει και πίνει και άλλα ψηφίζει.

  Η Αννα είναι εικονικά και θεωρητικά αρχηγός πολίτικης παρατάξεως, η πολίτικη συζήτηση με τον υπέργηρο πάτερα της για την πολίτικη παράταξη, είναι η απόδειξη ότι ο πατέρας της είναι ο πραγματικά υποψήφιος δήμαρχος αυτός πληρώνει δεν πληρώθηκες έφυγες.

  η Άννα ποτέ δεν είχε απολύτως καμιά πιθανότητα να γίνει Δήμαρχος. Είναι δέκα χρόνια στην τοπική πολίτικη σκηνή, ανύπαρκτη, Άννες φυτό, μονό σε κοινωνικές εκδηλώσεις υπέργηρων εμφανίζεται για λίγο, γράφει παιδικά ποιηματάκια στο Αγιο Βασίλη τι θέλει τις γιορτές και αυτή είναι όλη η πολίτικη Άρης παρέμβαση.

  Τα πέντε χρόνια την κράτησε ζωντανή ο Κος Ιρλανδής ίσως ο μοναδικός ΔΣ που έκανε την διαφορά εδώ και 70 χρόνια. Η Κα Τσακάλη ανύπαρκτη ανούσια, ουρά της Άννας, χωρίς πολίτικο λόγο.

  η ίδια η Άννα έκανε την ιδιωτική ζωή της ένα μοντέρνο Άρλεκιν εισάγοντας την νέα άποψη ότι μπορεί να είσαι ακραία ομοφυλόφιλος και δήθεν ακραία θρησκευόμενος. Όλη την παρασουσιαση των κρυφων μυστικων της ιδιωτικης της ζωης τα εδωσε η ιδια αυτοχειρως, μεσα απο τον προσωπικο της λογαριασμό fb Τα έγραψε ΟΛΑ για να γλιτώσει, άλλα ο πατέρας αφέντης ήθελε να γίνει δήμαρχος, κάτι που τέλειωσε οριστικά πλέον.
  Σαν παράταξη μάζεψε ότι βρομερό υπάρχει.
  Το σκάνδαλο με τον ΑΗΤΤΗΤΟ.
  Το σκάνδαλο με τα ενυπόθηκα δάνεια.
  Το σκάνδαλο της προσωπικής της ζωής.
  Τέλος έβαλε όλο το ΔΣ της καταλογισμένης πια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ στο ψηφοδέλτιο της.
  Είναι απίθανο να έχει δανείσει τόσο πολύ κόσμο που θα μπορούσε να της δώσει ακόμα και η τρίτη θέση με 8% θα πρέπει να το θεωρήσει δώρο Θεού, για να μην είναι και αχάριστη.
  Σε 28 ώρες περίπου θα ξέρει ότι είναι στο 2-4% και θα μας αλλάξει από την ενοχλητική παρουσία του ο πατήρ Ραφτόπουλο και όλη αυτή η μαφία που την είπε παράταξη, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ αυτοαποκαλείται η ΜΑΦΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριε παπαστεφανου αν και δεν σας γνωρίζω το τη θα ψηφίσεις μας είναι παντελώς αδιάφορο όσο για την πολιτική ανάλυση που έκανες δεν την έχουν κάνει μεγάλα κόμματα. Και πόσο άλλωστε τοπική συνδυασμη!!το άλλο που ακούγεται και απο άλλους για των πατέρα της και την οικογένειά της είναι πολιτική ξεφτίλα!!.. έτσι που ξέρεις μπορεί να ξυπνήσεις τα πολιτικά αντανακλαστικά των δημοτών και από αντίδραση και μόνο να την ψηφίσουν την κυρία Ραυτοπούλου ίδωμεν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΜΟΝΟ Ο ΠΟΜΑΚΟΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ.
  Η ΑΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ.
  ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΜΕΤΟΧΟΣ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΜΑΚΟΥ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ.
  Ο ΠΟΜΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΝΚΑΤΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ.
  ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου