Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής των εκλογών

Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα μέχρι και την επομένη των εκλογών -
Μίνι καλοκαίρι μέχρι την Κυριακή
Μερική ανατροπή στις προβλέψεις για τον καιρό που θα επικρατήσει την ημέρα των εκλογών παρουσιάζουν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων, καθώς από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα της Κυριακής, ο αίθριος καιρός θα... αποχωρήσει και στη θέση του θα κάνουν την εμφάνισή τους βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα ορεινά και ακολούθως σε άλλες περιοχές.

Μέχρι την Κυριακή το απόγευμα, ο καιρός θα είναι αίθριος, με ζέστη και αφρικανική σκόνη για... κερασάκι, σε μία... πρόγευση καλοκαιριού. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.




Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 13 έως 27, στη Θεσσαλία από 16 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 24 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 23.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα δυτικά έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.



Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανότητα καταιγίδας τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως στο Σαρωνικό θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 6 και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και πιθανότητα καταιγίδας κυρίως έως το πρωί και δευτερευόντως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Η πρόβλεψη για το Σάββατο

Το Σάββατο θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια της ανατολικής χώρας θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή των εκλογών, οπότε υπάρχει και το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών, λόγω της ιδιαιτερότητας που θα έχει εκείνη η μέρα, θα έχουμε αίθριο καιρό στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις που από τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα δυτικά και στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.

Πιο έντονα φαινόμενα τη Δευτέρα



Τη Δευτέρα, τα φαινόμενα θα είναι αυξημένα και πιο έντονα. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στα βόρεια πρόσκαιρα θα ενταθούν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και, στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές δε θα σημειώσει μεταβολή, αλλά στα δυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση και στα νοτιοανατολικά μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου