Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Αντρέας Μαρτίνης: Δέκα χρόνια με αναστολή στον ίδιο και τη σύζυγο του για ξέπλυμα 3,1 εκατ. μάρκων

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν» καταδικάστηκε για μίζα που φέρεται να
έλαβε από το 1998 έως το 2003 για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος με την γερμανική εταιρεία «Hospitalia International» για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό
Αυλαία έπεσε σήμερα στη δίκη που διεξάγονταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της «Ηospitalia» με κατηγορουμένους τον πρώην ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη, τη σύζυγό του Γεωργία Μαρτίνη και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη.

Το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη με αναστολή τον Ανδρέα Μαρτίνη και τη σύζυγό του, αφού προηγουμένως τους είχε κρίνει ενόχους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού ποσού 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων.

Σε αντίθεση με το ζεύγος Μαρτίνη αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης.

Επιπλέον, με τη δικαστική απόφαση επιβλήθηκαν στους δυο καταδικασθέντες οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.



Κατά πλειοψηφία οι δικαστές αναγνώρισαν στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Δεν δέχθηκαν, ωστόσο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που επικαλέστηκε η υπεράσπιση.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν» καταδικάστηκε για μίζα που φέρεται να έλαβε από το 1998 έως το 2003 για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με την γερμανική εταιρεία «Hospitalia International» για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί τον Μάιο του 2016 και είχε αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ον Αύγουστο του 2017.

Ακόμη ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε επίσης καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση σε 7 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων του Ερρίκος Ντυνάν.



Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κ. Μαρτίνης σε δήλωσή του υποστήριξε ότι σέβεται την κρίση του δικαστηρίου, ενώ εξέφρασε την πικρία του για την καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση των νοσηλιων στο Ερρίκος Ντυνάν. «Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση που έκανα σε χιλιάδες ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσήλιά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του Αντρέα Μαρτίνη, ο συνήγορος του Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε: «Η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή τη γενναιοψυχία και την ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου