Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Δημόσια ομολογία παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας από τον κ. Φιλίππου.

Με το μισοκακόμοιρο ύφος που χαρακτηρίζει τις περισσότερες από τις ανακοινώσεις του, ο κ. Φιλίππου προσπαθεί για μια ακόμη φορά να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να αποπροσανατολίσει το
δημόσιο διάλογο από τα πραγματικά ζητήματα, που απασχολούν τους συμπολίτες μας.

Ειδικότερα, στο ζήτημα των εκλογικών κέντρων, ακολουθεί ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης της κας Δούρου την τακτική ΣΥΡΙΖΑ . Μια τακτική που στηρίζεται στο ψέμα, τον αποπροσανατολισμό και το λαϊκισμό.

Ουσιαστικά διαμαρτύρεται ο κ Φιλίππου γιατί δεν του επέτρεψε η Αστυνομία να παραβιάσει την εκλογική νομοθεσία.

Ο ίδιος ομολογεί στην ανακοίνωση του, ότι προχώρησε στην ενοικίαση και λειτουργία εκλογικού κέντρου στα Καλύβια, τον Ιανουάριο του 2019, δύο μήνες πριν από την επίσημη έναρξη της Προεκλογικής εκστρατείας, που του δίνει η εκλογική νομοθεσία το δικαίωμα να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή.

Προφανώς ο κ. Φιλίππου πιστεύει ότι είναι υπεράνω του νόμου, αφού θεωρεί τον Δήμο «τσιφλίκι» του. Ίσως έχει την άποψη πως είναι κορόιδα οι άλλοι υποψήφιοι, που επιλέγουν συνειδητά να τηρήσουν όσα προβλέπει η νομιμότητα.

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, ο Συνδυασμός του Δημάρχου Σαρωνικού Γιώργου Σωφρόνη «Σαρωνικός αύριο», εφαρμόζοντας απόλυτα την εκλογική νομοθεσία, μίσθωσε ως είχε το δικαίωμα ακίνητο επί της πλατείας Καλυβίων, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως εκλογικό κέντρο. Η μίσθωση και η αίτηση αδειοδότησης έγινε σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκύκλιος για τις εκλογές που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών κι αυτός είναι ο λόγος που η αστυνομία μας έδωσε άμεσα την απαιτούμενη άδεια.

Το γεγονός ότι γειτνιάζει το εκλογικό μας κέντρο, με το ακίνητο που παράτυπα «εγκαινίασε» ο κ. Φιλίππου, δεν αποτελεί δική μας ευθύνη, αλλά ευθύνη αυτών που επέλεξαν να κινηθούν κόντρα στα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Ως συνδυασμός δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να λειτουργήσει το εκλογικό κέντρο, που με παράτυπο τρόπο άνοιξε δίπλα μας η δημοτική παράταξη του κ. αντιπεριφερειάρχη της κας Δούρου.

Δεν είναι δική μας υπόθεση η αδειοδότηση του. Δική μας υπόθεση είναι, να αναδεικνύουμε το πραγματικό πρόσωπο του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψηφίου Δημάρχου Σαρωνικού κ Φιλίππου.

Ένα πρόσωπο που δεν σέβεται και δεν εφαρμόζει το νόμο ως υποψήφιος.

Έναν αντιπεριφερειάρχη που στη διάρκεια της θητείας του στο πλευρό της κας Δούρου, φρόντιζε να παρακωλύει, αντί να προωθεί, τα έργα στο Δήμο μας.

Έναν πρώην δήμαρχο, που φεύγοντας άφησε στο Δήμο Καλυβίων κληρονομιά μόνο άλυτα προβλήματα και μεγάλα χρέη.

Σαρωνικός 4/4/2019

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου