Κυριακή, 28 Απριλίου 2019

Serial killer στην Κύπρο: Eιδικοί εμπειρογνώμονες της Scotland Yard

Στο «μικροσκόπιο» η επιλογή των θυμάτων, ο τρόπος προσέγγισής τους, τα κίνητρα των
φόνων και ο τρόπος που διαχειριζόταν την κατάσταση ο 35χρονος Ίλαρχος, Νίκος Μεταξάς
Την Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται στην Κύπρο, ειδικοί εμπειρογνώμονες της Scotland Yard, για να ενισχύσουν τις έρευνες για τον serial killer της Κύπρου, έπειτα από πρόσκληση του αρχηγού της αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Πρόκειται για ανακριτές με γνώσεις σε υποθέσεις κατά συρροή δολοφονιών, οι οποίοι θα προσφέρουν συμβουλευτική συνδρομή στην ομάδα ανακριτών της κυπριακής αστυνομίας, καθώς δεν έχει αντιμετωπιστεί παρόμοια εγκληματική δράση στην Κύπρο.

Οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard, θα μελετήσουν το υλικό της ανάκρισης και τα χαρακτηριστικά της δράσης του Νίκου Μεταξά, ώστε να δημιουργήσουν ένα προφίλ στη βάση του μοτίβο των δολοφονιών.

Η επιλογή των θυμάτων, ο τρόπος προσέγγισής τους, τα κίνητρα των φόνων και ο τρόπος που διαχειριζόταν την κατάσταση ο 35χρονος Ίλαρχος, πριν και μετά τη σύλληψή του, θα μπουν στο μικροσκόπιο ώστε να δοθούν απαντήσεις, στα πώς και τα γιατί, αλλά και στην υποψία αν έχει διαπράξει και άλλα εγκλήματα που δεν έχει ομολογήσει.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης θα εξεταστεί ποτέ άρχισε την δράση του και με ποια αφορμή. Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία θεωρείται βέβαιο πως αν δεν είχε συλληφθεί θα συνέχιζε να σκοτώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου