Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

Καλαμάτα: Δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας


«Αυτό το δολοφονικό έθιμο πρέπει να καταργηθεί», δηλώνει ο Μάκης Βασιλάτος - Σπαρακτικά μηνύματα για τον Κώστα Θεοδωρακάκη - Επτά συλλήψεις για την τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο
Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της Καλαμάτας από τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος την Κυριακή έχασε τη ζωή του καταγράφοντας το έθιμο του σαϊτοπόλεμου.

«Αυτό το δολοφονικό έθιμο πρέπει να καταργηθεί», δηλώνει στον «Θέμα 104,6» και στους Μάκη Πολλάτο και Ελένη Στεργίου ο Μάκης Βασιλάτος, φίλος και συνεργάτης του άτυχου εικονολήπτη.

Όπως καταγγέλλει ο Μάκης Βασιλάτος, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο τραγικό γεγονός του θανάσιμου τραυματισμού του φίλου και συνεργάτη του από σαΐτα, «δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, δεν υπέρηχε ασθενοφόρο, δεν υπήρχε γιατρός».

Μη μπορώντας ακόμα να συνειδητοποιήσει το χαμό του φίλου του λέει «να βλέπεις το συνεργάτη σου να πέφτει νεκρός είναι πολύ δύσκολο»

Ο Μάκης Βασιλάτος, περιέγραψε ότι «τρεις σαΐτες έφυγαν. Η μία έφυγε στον ουρανό, η άλλη προς νότο και η άλλη προς Βορά».

Από τη μία σαΐτα, όπως είπε στον «Θέμα 104,6», χτύπησε και ένα κοριτσάκι στην πλάτη και το έριξε κάτω, τραυματίζοντάς το ωστόσο ελαφρά.

«Τα άτομα που φταίνε θα βρεθούν, έχουν όλα καταγραφεί και με drones», εκτίμησε και τόνισε για ακόμη μια φορά ότι «πρέπει να καταργηθεί το έθιμο ,δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας. Δεν υπήρχε ούτε καν ασθενοφόρο. Ούτε και πέρσι υπήρχε. Για εμένα πρέπει να απαγορευτεί αυτό το έθιμο».

Την ίδια ώρα σε επτά συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ στην Καλαμάτα μετά τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας δημοτικός σύμβουλος.

Ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος ενώ και οι 7 θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα στον εισαγγελέα για να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατασχέθηκαν 69 σαίτες, διάφορα είδη και υλικά κατασκευής τους, καθώς και μείγμα μπαρουτιού.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω διοργάνωση γίνεται με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας, καθώς από το νόμο είναι παράνομη η κατασκευή και χρήση των σαϊτών και άλλων αυτοσχέδιων βαρελότων. Υπεύθυνοι λοιπόν για την τήρηση μέτρων ασφαλείας είναι η διοργανώτρια αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου