Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Αεροδυναμική άσκηση με την Mercedes CLA...


Η νέα CLA Coupe είναι ένα αυτοκίνητο με εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση και η
Mercedes-Benzαποφάσισε να κάνει μία μάλλον αδόκιμη αλλά σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση: την έβαλε στην αεροδυναμική σήραγγα για ένα συγκριτικό με τον πρωταθλητή του τριάθλου, Jan Frodeno!
H ‘Γερμανίδα’ που μας συστήθηκε στην CES 2019, την κορυφαία έκθεση τεχνολογίας, ξεχωρίζει για το σμιλεμένο της αμάξωμα που επιτυγχάνει αεροδυναμικό συντελεστή 0.23 Cd.

Από την άλλη ο 37χρονος Frodeno, γεννημένος στην Κολωνία, μετράει ήδη δύο νίκες στο περίφημο Ironman, την απόλυτη δοκιμασία για κάθε αθλητή, δύο νίκες στο Irorman 70.3 ενώ έχει κατακτήσει και το Χρυσό Μετάλλιο στο Τρίαθλο στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008!
Η Mercedes-Benz λοιπόν τον έβαλε μαζί με το ποδήλατό του μέσα στην προηγμένη αεροδυναμική σήραγγα της στις εγκαταστάσεις του Σίντελφινγκεν, για να μετρηθεί η αεροδυναμική απόδοση των δύο «μονομάχων».
Το video περιλαμβάνει δηλώσεις τόσο του Frodeno όσο και του επικεφαλής αεροδυναμικής της Mercedes-Benz, Teddy Woll. Εσείς, ποιος λέτε ότι επικρατεί στο τέλος; Θα το μάθετε πατώντας play!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου