Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Εμιλιάνο Σάλα: Έρευνα για φωτογραφία που δείχνει τη σορό του Αργεντινού «άσου» στα social media

 Δύο μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του πατέρα του 28χρονου άσου του ποδοσφαίρου - Ο Σάλα σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τον περασμένο Γενάρη

Μία φωτογραφία που φέρεται να είναι του σώματος του Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 21 Ιανουαρίου και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, προκαλεί έρευνα σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, όπως αναφέρει το BBC.
Το σώμα του 28χρονου βρέθηκε στα συντρίμμια ενός μικρού αεροσκάφους στη Μάγχη, δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου κοντά στο Γκέρνσεϊ.
Ο Αργεντινός επιθετικός ταξίδεψε με το αεροπλάνο για να κάνει την πρώτη προπόνησή του στην Κάρντιφ, έχοντας ολοκληρώσει μια μεταγραφή ρεκόρ αξίας 15 εκ. λιρών από την Ναντ, όταν συνετρίβη στις 21 Ιανουαρίου.
Τα συντρίμμια βρέθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου μετά από ιδιωτική χρηματοδοτούμενη υποβρύχια έρευνα και το σώμα του Σάλα ανακτήθηκε τρεις ημέρες αργότερα. Αργότερα εκείνο το μήνα το σώμα του Σάλα μεταφέρθηκε στην Αργεντινή για την κηδεία του.
Τα σώμα του πιλότου, Ντέιβιντ Ίμποτσον δεν βρέθηκε.
Δεν άντεξε τον πόνο ο πατέρας του
Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι ο πατέρας του Σάλα, Οράσιο Σάλα, πέθανε από καρδιακή προσβολή, τρεις μήνες μετά το θάνατο του γιου του.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι μια εικόνα που αναφέρεται ότι είναι του σώματος του Σάλα υπάρχει στα social media και είμαστε αηδιασμένοι με την ενέργεια αυτή».
Πρόσθεσε: «Είναι σαφώς μια πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένεια του Σάλα και δεν θα πρέπει να δοκιμάζουν πρόσθετο πόνο που αναμφισβήτητα θα προκαλέσει αυτή η επαίσχυντη πράξη. Διερευνούμε αυτό το συμβάν και συνεργαζόμαστε με έναν αριθμό οργανισμών για να διαπιστώσουμε τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η εικόνα και ποιος είναι υπεύθυνος».
Η νομιμότητα της πτήσης του αεροπλάνου που επέβαινε ο Σάλα δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά μια προκαταρκτική έκθεση του ΑΑΙΒ τον Φεβρουάριο ανέφερε ότι ο χειριστής δεν είχε άδεια να μεταφέρει επιβάτες και ότι το αεροπλάνο δεν είχε εγγραφεί για εμπορικές πτήσεις.
Η Κάρντιφ, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να πληρώσει για τη μεταγραφή του Αργεντινού επιθετικού, αναφέροντας ότι η συμφωνία δεν ήταν νομικά δεσμευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου