Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Αρμένιοι βουλευτές θέλουν να κάψουν ζωντανή τρανσέξουαλ γιατί κατήγγειλε κακοποιήσεις

Η ομιλία της τρανσέξουαλ Λιλίτ Μαρτιροσιάν έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην
Αρμενία Με απειλές θανάτου αντέδρασαν βουλευτές στην Αρμενία στην ιστορική ομιλία που εκφώνησε τρανσέξουαλ στη Βουλή της χώρας για να καταγγείλει τις διακρίσεις σε βάρος της αρμένικης κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.
Η Λιλίτ Μαρτιροσιάν έγινε το πρώτο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που μίλησε στη Βουλή σε συνεδρίαση με αντικείμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Μαρτιροσιάν εξέφρασε την αλληλεγγύη της σε μια κοινότητα που «βασανίστηκε, βιάστηκε, απήχθη, υπέστη σωματική βία, μαχαιρώθηκε, δέχθηκε δολοφονικές επιθέσεις και έπεσε θύμα ληστείας».

Η ομιλία της, που εκφωνήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με ορισμένους βουλευτές να φτάνουν στο σημείο να ζητούν να καεί ζωντανή η Μαρτιροσιάν.
«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μια τρανσέξουαλ μίλησε στη Βουλή για τη βιά κα των τρανς γυναικών. Ένας τρανσφοβικός άνδρας έφτασε στη Βουλή κρατώντας μαχαίρι για να ανακοινώσει ότι θα με σκοτώσει λέγοντας ότι ο θάνατος αξίζει σε άλλους σαν και μένα... Έχω γίνει δέκτης αρκετών μηνυμάτων μέσω Facebook από διάφορους ανθρώπους που λένε ότι θα με βρουν και θα με σκοτώσουν» περιέγραψε στον Guardian η Μαρτιροσιάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου