Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Απόπειρα ληστείας με καλάσνικοφ και αντικλείδια τράπεζας στον Άγιο Παντελεήμονα

Οι δύο επίδοξοι ληστές είχαν αντικλείδι τόσο για την πόρτα της πολυκατοικίας δίπλα
στην τράπεζα, όσο και για την πίσω πόρτα του υποκαταστήματος, από την οποία μπήκαν ενεργοποιώντας- εν αγνοία τους- τον «σιωπηρό» συναγερμό
Οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πιστόλι ήταν οι δύο ληστές που εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης σε τράπεζα στον Αγ. Παντελεήμονα και παρότι ήταν αρκετά διαβασμένοι- είχαν στη διάθεσή τους και αντικλείδια- δεν υπολόγισαν τον «σιωπηρό» συναγερμό και τελικά έφυγαν με άδεια χέρια.

Οι δύο επίδοξοι ληστές είχαν αντικλείδι τόσο για την πόρτα της πολυκατοικίας δίπλα στην τράπεζα, όσο και για την πίσω πόρτα του υποκαταστήματος, από την οποία μπήκαν ενεργοποιώντας- εν αγνοία τους- τον «σιωπηρό» συναγερμό. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι δράστες είχαν κάνει και δοκιμή.

Οι δράστες, μπαίνοντας στο υποκατάστημα της τράπεζας- που επρόκειτο να ανοίξει σε λίγα λεπτά- αιφνιδίασαν τους τρεις υπαλλήλους. Κρατώντας ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν με ταινία, ενώ στη συνέχεια πήραν το ένα κλειδί του χρηματοκιβωτίου. Ομως, εκείνη τη στιγμή έφτασε στο σημείο η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ. Οι επίδοξοι ληστές έστρεψαν εναντίον τους τα όπλα και οι αστυνομικοί καλύφθηκαν πίσω από αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια, οι ληστές πανικοβλημένοι άφησαν δεμένους τους υπαλλήλους της τράπεζας και έφυγαν από την πίσω πόρτα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχε αρκετός κόσμος σε στάση τρόλεϊ.

Ο τρόπος δράσης των δύο παραπέμπει- με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις και χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να το πιστοποιούν- στους ληστές των θυρίδων, οι οποίοι είχαν «χτυπήσει» δύο φορές το 2017, σε τράπεζες στους Αμπελόκηπους και στην Καλλίπολη του Πειραιά. Ενα άλλο σενάριο, χωρίς όμως απτά στοιχεία, είναι- σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ- ότι μπορεί να πρόκειται για τον Ενο Μάτα, τον λεγόμενο «φτερωτό Μαραντόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου