Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Η σιδηρά κυρία του Bet365 έχει 10 φορές την περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ

Τη λένε Ντενίζ Κόουτς, είναι η γυναίκα που ίδρυσε και που «κουμαντάρει» τη διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων Bet365 Group Ltd., και είναι 10 φορές πλουσιότερη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.
Η 51χρονη Βρετανή επιχειρηματίας έχει μια περιουσία που ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 4,5 δισ. δολαρίων κι αυτό χάρη στο μερίδιό της στην Bet365, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Βloomberg. Την Παρασκευή μπήκε στο κλαμπ με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη και είναι η μοναδική γυναίκα μεταξύ των 17 δισεκατομμυριούχων με βάση τη Βρετανία, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ο έμπορος κοσμημάτων Λόρενς Γκραφ, ο ιδρυτής του ομίλου Virgin Group, Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ Χότσπερ, Τζο Λούις.

betrr.jpg

Η Bet365 ιδρύθηκε στις αρχές του 21ου αιώνα και αποτελεί πραγματικό χρυσωρυχείο στον αθλητικό στοιχηματισμό στη Βρετανία. Την εβδομάδα που πέρασε η εταιρεία δημοσιοποίησε αποτελέσματα – ρεκόρ για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 25 Μαρτίου, ξεπερνώντας την ετήσια αύξηση εσόδων που έχει πετύχει εδώ και μια δεκαετία.

Τα κέρδη εκτοξεύθηκαν παρά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στη Γηραιά Αλβιόνα για τον στοιχηματισμό από ανήλικους. Όπως αποκάλυψε η ρυθμιστική αρχή στοιχηματισμού, περίπου το 6% των ανηλίκων κάτω των 16 ετών, έπαιζαν στοιχήματα μέσω των λογαριασμών των γονέων ή των κηδεμόνων τους.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Bet365 αποκαλύπτουν επίσης ότι η Κόουτς είναι και ένα από τα πιο καλοπληρωμένα στελέχη, καθώς ενθυλάκωσε αμοιβή 220 εκατ. στερλινών την περσινή χρονιά – 10% αύξηση από το προηγούμενο 12μηνο.

Έλαβε επίσης πάνω από 40 εκατ. στερλίνες από μερίσματα. Την περασμένη 10ετία η Bet365 έχει καταβάλει πάνω από 550 εκατ. στερλίνες στους μετόχους της, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι υπόλοιπες μετοχές της εταιρείας ανήκουν στην οικογένεια της Κόουτς.
Η επιχειρηματίας αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ με πτυχίο στην οικονομετρία, εκπαιδεύτηκε ως λογίστρια και στη συνέχεια ανέλαβε μια μικρή αλυσίδα πρακτορείων στοιχηματισμού που είχε ο πατέρας της.

Εγινε δ/νουσα σύμβουλος στα 22 της και επέκτεινε τον αριθμό τω καταστημάτων προτού αποφασίσει να στραφεί στον online στοιχηματισμό. Παράλληλα, η οικογένεια Κόουτς είναι ιδιοκτήτρια της ποδοσφαιρικής ομάδας Stoke City.

denissss.jpg

Το 2012 τιμήθηκε από τη Βασίλισσα για τις υπηρεσίες που πρόσφερε μέσω της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Σημειωτέον ότι η 92χρονη μονάρχης της Βρετανίας έχει περιουσία ύψους 420 εκατ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου