Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Παρέμβαση στην Βουλή των πυρόπληκτων της Ραφήνας και του Μαραθώνα

Στις 20/8/2018 η «Επιτροπή Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας-Μαραθώνα» πραγματοποίησε παρέμβαση στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής.
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση και με εκπροσώπους από τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Το υπόμνημα των αιτημάτων παρέλαβαν ο Διευθυντής της Κ.Ο της Ν.Δ καθώς και εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Άλλη αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη κα Δούρου. Παρά το γεγονός ότι είχε σταλεί από την «Επιτροπή» αίτημα συνάντησης και στις Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ., του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, η αντιπροσωπεία τελικώς δεν έγινε δεκτή από αυτές.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της Αντιπροσωπείας τόνισαν την ανάγκη για άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους, ενώ τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής, όσο και τα στελέχη της Κ.Ο. του ΣYΡΙΖΑ περιορίστηκαν στο να αναφερθούν στα ελάχιστα μέτρα ανακούφισης που με πολύ αργούς ρυθμούς παίρνει η κυβέρνηση και σε γενικές υποσχέσεις.Οι εκπρόσωποι της Κ.Ο. του ΚΚΕ δήλωσαν τη συμφωνία τους με το πλαίσιο αιτημάτων που τους κατατέθηκε, ενώ εξέφρασαν και την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όποιες μελλοντικές διεκδικήσεις της Επιτροπής, ενώ ενημέρωσαν ότι το ΚΚΕ ήδη έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα.
Από τη μεριά της η Περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου, περιορίστηκε σε γενικόλογες υποσχέσεις, όσον αφορά στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών. Στο επιχείρημα των εκπροσώπων της Περιφέρειας ότι κάποια από τα αιτήματα δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της, η Αντιπροσωπεία μας ανέφερε ότι η Τοπική Διοίκηση θα πρέπει να παρέμβει και προς το κεντρικό κράτος στηρίζοντας τα αιτήματα της Επιτροπής των Πυροπλήκτων, για όσα ζητήματα θεωρεί ότι δεν είναι αρμόδια.
Το επόμενο διάστημα, η «Επιτροπή Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας-Μαραθώνα», συνεχίζοντας τη διεκδικητική της δράση ανοιχτά στον κόσμο,ενόψει και του χειμώνα, θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος σε ζητήματα που προκύπτουν με όσους φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις, τόσο στο θέμα της εξασφάλισης ανθρώπινων όρων διαβίωσης, όσο και στο θέμα της επιδότησης ενοικίου. Ταυτόχρονα θα εξακολουθήσει να στέκεται αλληλέγγυα σε όλους τους κατοίκους μέσω και του «Στεκιού Αλληλεγγύης» και να διεκδικεί την άμεση υλοποίηση όλων των αιτημάτων της με κλιμάκωση της δράσης.
Καλούμε όλους ανεξάρτητα του μεγέθους της καταστροφής που έχουν υποστεί και της γεωγραφικής ενότητας που βρίσκονται, να πλαισιώσουν παραπέρα την «Επιτροπή πυρόπληκτων κατοίκων Ραφήνας – Μαραθώνα».

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

22/8/2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΡΑΦΗΝΑΣ – ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Τηλ.: 6946236723– 6974141386 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
e-mail: logothetig@gmail.com
giannhs_gd@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου