Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Καταγγελίες για κοριούς και άθλιες συνθήκες υγιεινής στο Πεντάγωνο

Κατεστραμμένες από το χρόνο υποδομές και κοριοί ακόμη και πάνω στις στολές των στρατιωτών
Μπορεί η θητεία για έναν στρατιώτη στο Πεντάγωνο να θεωρείται, «βυσματική» και να συνοδεύεται με προνόμια και ανέσεις, που δεν έχουν οι υπόλοιποι στρατιώτες, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις η καθημερινότητα είναι δύσκολη.

Οι συνθήκες από υπηρεσία σε υπηρεσία, είναι διαφορετικές μέσα στον χώρο του Πενταγώνου, γεγονός που πολλές φορές έχει προκαλέσει εντάσεις με στρατιώτες που διαμαρτύρονται.

Οι καταγγελίες που έφτασαν στο «protothema», αφορούν τόσο τις εξαντλητικές υπηρεσίες τις οποίες καλούνται να εκτελούν οι στρατιώτες, όσο και τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν μέσα στους χώρους του Πενταγώνου.

Στο Πεντάγωνο, εκτός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ - που όλα εκεί είναι σχεδόν αποστειρωμένα - φιλοξενούνται στρατόπεδα με εκατοντάδες στρατιώτες και αξιωματικούς και από τα τρία σώματα (Στρατός, Αεροπορία, Ναυτικό).

Σε πολλές μονάδες, σύμφωνα με καταγγελίες, η κατάσταση είναι τριτοκοσμική, με πρόχειρες, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις κατεστραμμένες από το χρόνο υποδομές.

Οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν σε αυτές τις μονάδες, προσβάλλουν, όπως μας καταγγέλλουν, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που υπηρετούν την πατρίδα.

Η κατάσταση τους καλοκαιρινούς μήνες έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη για τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς καθώς, παρά τις απεντομώσεις που όπως λένε κάνουν, σε καθημερινή βάση, εντοπίζονται κοριοί, τόσο στους θαλάμους και στα φυλάκια, όσο και πάνω στους ίδιους τους στρατιώτες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου