Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Το Σάββατο 7-7-2018 η συναδέλφισσα Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης κα Μίλια Κόπτη, έκανε κάποια σχόλια σχετικά με την αποχέτευση των λυμάτων του Δήμου Παλλήνης.
Με αφορμή αυτή την ανάρτηση θα ήθελα να σχολιάσω μερικά ιστορικά γεγονότα προσπαθώντας να βοηθήσω μήπως και εξαχθούν κάποια ωφέλιμα συμπεράσματα.

Α. ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ (Επιγραμματικά) :
΄Ετος 1996 :
Η Μελέτη ΄΄Λουκάκη ΄΄ ήταν μια μελέτη του Οργανισμού Αθήνας που ξεκίνησε το έτος 1995, αμέσως μετά την σύμβαση του Αεροδρομίου, με στόχο να προσδιορίσει την Ανάπτυξη, τα Μεγάλα Έργα και τις Χρήσεις Γης των Μεσογείων για τα επόμενα 35 χρόνια (έως το έτος 2030).
Αυτή η Χωροταξική – Οικονομοτεχνική Μελέτη εφαρμόστηκε κατά 90 % στον Προσδιορισμό των Χρήσεων Γης το έτος 2003 (ΦΕΚ 199 Α΄ / 6 – 3 – 2003).
Η Β΄ Φάση της Μελέτης Λουκάκη αναφέρει :
- Στην σελίδα 141 λέει: «Οι Δήμοι Γέρακας, Γλυκά Νερά και Παλλήνη εκφράζουν, το αίτημα να αντληθούν τα λύματά τους προς το Λεκανοπέδιο της Αθήνας και να καταλήξουν στην Ψυττάλεια»
- Στις σελίδες 144 – 146 λέει : «… χωρίστηκε η περιοχή των μεσογείων σε δυο ζώνες :
τη βόρεια του Αεροδρομίου και τη νότια... Για κάθε μια από τις δυο ζώνες εξετάστηκαν 3 εναλλακτικές λύσεις :
Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ οι θέσεις Βραώνα, Αεροδρόμιο και Μερέντα….. Για λόγους τεχνικούς και οικονομικούς επελέγη τελικώς η θέση Βραώνα.
Β. ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ οι θέσεις Ραφήνα στο όριο με τα Σπάτα (Πλατύ Χωράφι), Πετρέζα και Άγιος Γεράσιμος…. Για λόγους οικονομικούς χωρίς να αποκλείεται η θέση Πετρέζα, επελέγη η θέση Ραφήνα (Πλατύ Χωράφι)…»

Αυτή η Μελέτη, στην ΤΕΛΙΚΗ Πρότασή της για την ΘΕΣΗ κατασκευής Κέντρου Επεξεργασίας των Λυμάτων της Αποχέτευσης (ΚΕΛ) των Βορείων Μεσογείων ήταν απολύτως ΞΕΚΑΘΑΡΗ:
ΠΡΟΤΕΙΝΕ την κατασκευή ενός μεγάλου (‘’Φαραωνικό’’ το λέγαμε τότε) Κέντρου Επεξεργασίας των Λυμάτων στην Θέση ΄΄Πλατύ Χωράφι΄΄ του Δήμου Σπάτων με εκβολή στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας, το οποίο θα υποδεχόταν τα λύματα 6 Δήμων (Γλυκών Νερών, Γέρακα, Παλλήνης, Σπάτων, Ραφήνας και Αρτέμιδας) και 2 Κοινοτήτων (Ανθούσας και Πικερμίου)!!!!
Στις 27 Ιανουαρίου 1999, έγινε στο Δήμο Παλλήνης σύσκεψη με την συμμετοχή των 5 Δημάρχων και 2 Κοινοταρχών (Σπύρος Κωνσταντάς της Παλλήνης, Γιάννης Παπαδογιωργάκης του Γέρακα, Θωμάς Μπακαλάκος της Ανθούσας, Μανώλης Κατσούλης των Γλυκών Νερών, Αντώνης Τούντας των Σπάτων, Ανδρέας Κεχαγιόγλου της Ραφήνας, ο Βαγγέλης Ξηντάρας του Πικερμίου – έλλειπε ο Βάϊος Τυράκης της Αρτέμιδας) αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να ασκηθεί πίεση στο ΥΠΕΧΩΔΕ να ξεκινήσει η Αποχέτευση και ο Βιολογικός στο ΄΄ Πλατύ Χωράφι ΄΄!!
Έλεγε η Κοινή Ανακοίνωση : «… το έργο ΄΄αποχέτευση ακαθάρτων και βιολογικοί καθαρισμοί΄΄ είναι έργο άμεσης προτεραιότητας για την περιοχή μας και ζητούμε την άμεση προώθηση των μελετών….».

Μετά απ΄ αυτή την Ανακοίνωση,
- Στις 12 / 2 / 2003 ήδη είχαν αναρτηθεί οι Κτηματογραφικοί Πίνακες της ΕΥΔΑΠ στο Δήμο Σπάτων και οι ιδιοκτήτες των κτημάτων στο ΄΄Πλατύ Χωράφι΄΄ κατέθεταν συμβόλαια και τοπογραφικά διαγράμματα! Δηλαδή είχε ξεκινήσει η διαδικασία της ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ των κτημάτων για την κατασκευή του ΚΕΛ!! Επίσης στις 7 / 7 / 2003, το Δημοτικό Συμβούλιο του τ. Δήμου Σπάτων με την 154 / 2003 απόφασή του επικαιροποιεί ΟΜΟΦΩΝΑ την ΑΝΑΡΤΗΣΗ του Πίνακα των Απαλλοτριώσεων της ΕΥΔΑΠ για το ΄΄Πλατύ Χωράφι΄΄!

- .Στις 10 / 11 / 2003 και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει (!) το έργο του ΚΕΛ στο ΄΄ Πλατύ Χωράφι ΄΄, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σπάτων ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ (!!!!) το ΄΄ Πλατύ Χωράφι ΄΄ και αποφασίζει ΑΥΤΟΝΟΜΗ (!!!) Αποχέτευση για τον Δήμο Σπάτων με την συνεργασία ιδιωτικών φορέων!! Πράγματι, στις 2 / 2 / 2004 ΄΄μπαίνει΄΄ καθαρά στο παιχνίδι της Αποχέτευσης με τις Εταιρίες (μία απ΄ αυτές τις εταιρίες ήταν η ENVITEC του Σωκράτη Κόκκαλη!!)!!

Την ίδια περίοδο ο Δήμος Ραφήνας λαμβάνει την Τελική Έγκριση από την τ. Νομαρχία της Ανατολικής Αττικής της Ολοκληρωμένης Μελέτης Κατασκευής ΚΕΛ για το Δήμο Ραφήνας στη θέση ‘’Κοιμητήριο’’ Ραφήνας!!
Οι Δήμοι Γλ. Νερών, Γέρακα, Παλλήνης, Αρτέμιδας και οι Κοινότητες Ανθούσας και Πικερμίου ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ!
Ταυτόχρονα η ΕΥΔΑΠ σταματάει κάθε περαιτέρω ενέργεια για κατασκευή ΚΕΛ!

- Τον Φεβρουάριο του 2005, η ΕΥΔΑΠ ανακινεί το θέμα της ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ των 6 Δήμων και των 2 Κοινοτήτων των Βορείων Μεσογείων με κατασκευή ΚΕΛ στη θέση ‘’Πλατύ Χωράφι’’ του τ. Δήμου Σπάτων!
Δεν ανταποκρίνεται κανένας Δήμος και εγκαταλείπεται η 2η προσπάθεια της ΕΥΔΑΠ.

- Τον Νοέμβριο του 2009 , ο Δήμος Σπάτων σε συνεργασία με τον τ. Δήμο Παλλήνης, κάνουν Προμελέτη (κόστους 58.000 €) η οποία υπέδειξε κατασκευή ΚΕΛ στον ΄΄Άγιο Γεράσιμο΄΄ (στην έξοδο της ΄΄Αττικής Οδού΄΄ , 200 μ. απ΄ το Επιχειρηματικό Πάρκο) και εκβολή στο Ρέμα ΄΄Πουλάκη΄΄ (τμήματος του ‘’Μεγάλου Ρέματος’’ των Σπάτων)!!!!
Την ίδια περίοδο ο Δήμος Ραφήνας εγκαταλείπει την προσπάθεια για ‘’Κατασκευή ΚΕΛ για το Δήμο Ραφήνας’’ στη θέση ‘’Κοιμητήριο’’ Ραφήνας και προτείνει ΜΙΚΡΑ ΚΕΛ ΑΝΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ!!!
Οι Δήμοι Γλ. Νερών, Γέρακα, Αρτέμιδας και οι Κοινότητες Ανθούσας και Πικερμίου ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ!
Ταυτόχρονα η ΕΥΔΑΠ συνεχίζει να αδιαφορεί!

- Τον Σεπτέμβριο του 2013 το Υ.ΠΕ.Κ.Α. (υπουργός Σταύρος Καλαφάτης), η Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός) και η ΕΥΔΑΠ (Πρόεδρος Αντώνης Βαρθολομαίος) ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ στους Δήμους Σπάτων – Αρτέμιδας (Δήμαρχος Χρήστος Μάρκου) και Ραφήνας – Πικερμίου (Δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος) ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την κατασκευή ενός ΚΕΛ στη θέση ‘’Πλατύ Χωράφι’’ Σπάτων, το οποίο θα αφορούσε ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ (Σπάτων – Αρτεμιδας και Παφήνας – Πικερμίου)!!

Το Σύμφωνο Συνεργασίας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας το ΑΠΕΡΡΙΨΕ (!!), ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου το ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1) ) Ο περιορισμός του μεγέθους του ΚΕΛ έγινε από τους προαναφερόμενους Φορείς (Υπουργείο, Περιφέρεια και ΕΥΔΑΠ), επειδή είχε αναπτυχθεί ένα μεγάλο ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ από μια ομάδα Λουτσιωτών με σύνθημα ‘’ΟΧΙ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ – ΟΧΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ’’!

2) Γι΄ αυτό το λόγο και κάτω απ΄ αυτή τη κοινωνική πίεση η αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης οδηγήθηκε στη λύση της Ψυτάλλειας!!!
Η τότε Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης (2011-2014) όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτε για την αποχέτευση των πόλεών του, αλλά δεν είχε ούτε την ελάχιστη αυτοδιοικητική ευαισθησία να ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ στον αγώνα των Σπαταναίων και των Ραφηνιωτών για να λύσουν το πρόβλημα της αποχέτευσης!!!!
Απλώς ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ (με πολιτική κουτοπονηριά) στο ‘’δώρο εξ ουρανού’’ (δηλ. την σύνδεση με την Ψυτάλλεια) που του έδωσαν οι αντιδρώντες Λουτσιώτες!!!!!!!

ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ απ΄ την επιγραμματική Ιστορική αναδρομή :
Η ΙΣΤΟΡΙΑ δυστυχώς δείχνει ξεκάθαρα και απόλυτα την πλήρη ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ και την ολική ΑΔΥΝΑΜΙΑ όλων των Δημοτικών Αρχών, να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στο τεράστιο πρόβλημα της Αποχέτευσης των λυμάτων !!!!!!
Όχι μόνο δεν μπόρεσαν να κάνουν ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ στις πόλεις τους,
αλλά ήταν πλήρως ΑΔΥΝΑΜΕΣ να φτιάξουν μια στοιχειώδη Επιστημονική Μελέτη για να ξέρανε όλοι πού πηγαίνανε και τι ζητάγανε!!!!
ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, είτε φανερά, είτε κρυφά, ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι η λύση του Αποχετευτικού θα έρθει ΜΟΝΟ απ΄ την ΕΥΔΑΠ, το Υπουργείο και την Περιφέρεια!!!!!!
Και αυτό δεν είναι μομφή, ούτε κατηγορία!!! Είναι ΑΠΛΗ διαπίστωση!!!
Εξάλλου αν ήταν εύκολη η Αποχέτευση Λυμάτων απ΄ τους 52 πρώην Δήμους της Ανατολικής Αττικής θα είχαν φτιάξει ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ τουλάχιστον οι μισοί και όχι ΜΟΝΟ ΔΥΟ (Το Μαρκόπουλο που δεν μπόρεσε να το λειτουργήσει και η Κερατέα Α΄ Βαθμού)!!
Όποιος Δήμαρχος λοιπόν επαίρεται ότι έχει λύσει από ΜΟΝΟΣ του (έστω και στο ελάχιστο) το αποχετευτικό ζήτημα του Δήμου του,
ή είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ή είναι απίστευτα ανόητος!!!!

Β. ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ :
Σαν παλιός Αυτοδιοικητικός΄(από το έτος 1994 έως σήμερα είμαι Δημοτικός Σύμβουλος), θα ήθελα να καταθέσω μια άποψη προς την εξαιρετική συναδέλφισσα Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Παλλήνης κα Μίλια Κόπτη.
Πιστεύω ότι το καθήκον το δικό μας - των ΖΥΡΙΖΑΙΩΝ Αυτοδιοικητικών – , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να ‘’καθόμαστε’’ να απαντάμε στις ‘’επάρσεις’’ και στους ‘’προσωπικούς διθυράμβους’’ ΑΣΗΜΑΝΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΩΝ που καμαρώνουν για έργα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ποτέ να υλοποιήσουν!!! Απλώς προσπαθούν να ‘’εκμεταλλευτούν’’ την τύχη τους που ΑΛΛΟΙ, επι δημαρχιακής τους θητείας υλοποιούν έργα τέτοιας αναπτυξιακής σπουδαιότητας και εμβέλειας, που οι ίδιοι ούτε καν τα καταλαβαίνουν!!!
Το καθήκον μας (των ΖΥΡΙΖΑΙΩΝ Αυτοδιοικητικών) είναι να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ, να ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ και εν ανάγκη να ΠΙΕΣΟΥΜΕ αυτούς που ΗΓΟΥΝΤΑΙ των διαφόρων Αυτοδιοικητικών και Κρατικών Οργανισμών με στόχο «ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ αυτά τα τεράστια ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ της περιοχής μας, ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ»!!!
Γιατί εκεί έχουμε πραγματικό και πολύ σοβαρό πρόβλημα!
Π.χ.

1) Δεν είναι δυνατόν ένα έργο όπως η Αποχέτευση των Λυμάτων της Παλλήνης που έχει προγραμματιστεί από το Σεπτέμβριο του 2013, να έχουμε φτάσει Ιούλιο του 2018 (5,5 χρόνια μετά) και απλώς τώρα εξασφαλίζεται το 1ο Κονδύλιο για να ξεκινήσει το έργο τον Ιούλιο του 2019 και να τελειώσει (πιθανά) το έτος 2027!!

2) Δεν είναι δυνατόν ένα έργο όπως η Αποχέτευση των Λυμάτων των Δήμων Σπάτων – Αρτέμιδας και Ραφήνας - Πικερμίου το οποίο,
  • . αποφασίστηκε και προγραμματίστηκε από το Δεκέμβριο του 2015,
  • . το ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Χρονοδιάγραμμα της ΕΥΔΑΠ έλεγε ότι θα ξεκινούσε η κατασκευή του (ΚΕΛ και η αποχέτευση πόλης) τον Ιούνιο του 2016 και θα τελείωνε τον Ιούνιο του 2020, να έχουμε φτάσει Ιούλιο του 2018 (2 χρόνια εκτός χρονοδιαγράμματος) και όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει το έργο αλλά τώρα ψάχνουν να βρούν Πρόγραμμα ΕΣΠΑ να το εντάξουν, μπας ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2019 και να τελειώσει (πιθανά) το έτος 2027!!
3) Η επέκταση της ‘’Αττικής Οδού’’ μαζί με την επέκταση του ‘’Προαστιακού Σιδηρόδρομου’’ στο λιμάνι της Ραφήνας, ταυτόχρονα με την ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ του ‘’Μεγάλου Ρέματος’’ των Σπάτων και του ‘’Μεγάλου Ρέματος’’ της Ραφήνας θα αποτελέσει την μεγαλύτερη Αναπτυξιακή Επένδυση των Μεσογείων μετά απ΄ αυτή του Αεροδρομίου!

Δεν είναι δυνατόν να έρχεται (πριν 2 μήνες) υπουργός μας σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Ραφήνα και να αναγγέλλει ότι αυτό το τεράστιο έργο Ανάπτυξης και Προόδου θα ξεκινήσει να συζητιέται με την Εταιρία της ‘’Αττικής Οδού’’ το έτος 2022 για να υλοποιηθεί (πιθανόν) το έτος 2035!!!!

Σπάτα, 11-7-2018.

12 σχόλια:

  1. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!ενας γηγενης να αναγνωριζει ως αναπτυξιακη επενδυση την λειτουργια του αεροδρομιου που εως σημερα μονο υποβαθμιση και περιβαλλοντικα προβληματα εχει δημιουργησει στον τοπο μας!και ''βιαζεται'' να γινει ΚΑΙ κεντρο επεξεργασιας λυματων αγνωστου βαθμου και με αγωγο σε κολυμβητικη θαλασσα...τωρα καταλαβα γιατι ΤΙΠΟΤΑ δεν παει καλα στην περιοχη με τετοια παρωχημενα,σκουριασμενα και ανοιακα μυαλα....ΚΡΙΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΤΙΡΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟ ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ ΜΕΘΥΣΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ 500-1000€ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΟΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΟΓΑΤΑ.
    ΓΙΑ 500€ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ.
    ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΤΙΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΚΑΚΟ, ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.
    ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΣΕΠΗ ΜΑΥΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΙΤΣΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ.
    ΑΝ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.
    ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΩΚΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΦΤΗΝΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ 1-2 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΠΛΗΡΟΝΕΙ 70-80.000ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣΓΙΑΝΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΟΣ ΕΞΟΤΙΑΣ.
    ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΙΔΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορούσα να σου πω ότι καλά τα λες! Αλλά αντί αυτού θα σου πω ότι είσαι ένας πολύ μεγάλος Μ@Λ@ΚΑΣ γιατί κατά καιρούς έχουν φανεί στην "ΠΙΆΤΣΑ"πολύ σοβαροί ΆΝΘΡΩΠΟΙ που ούτε έχεις κάνει τον κόπο να τους ΑΞΙΟΛΟΓΉΣΕΙΣ! Αντε χασου ρουφιανε ....Φάε τα ΣΚΑΤΑ σου! Αυτά σου αξίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΟΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΕΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ?
    ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΥΤΟ, ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Η ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ, ΓΙΣΤΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΙΓΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ φελε! Έχεις να μας υποδείξεις κάποιον ΑΞΙΌΛΟΓΟ???Η το μόνο που κάνεις και ξέρεις είναι να βρίζεις τους οποίους ΕΠΟΝΥΜΟΥΣ αγωνίζονται για τα ΚΟΙΝΆ????Και για να καθαρισουν τον ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΙΟΥ? ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
      Ο ΛΟΌΤΟΥΜΠΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ? ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ 500€?
      ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ?
      ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΣΤΑΥΛΟΣ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
      ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.
      ΜΕ ΣΑΠΙΑ ΥΛΙΚΑ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΣ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΥΓΙΕΣ ΧΤΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΣΑΠΙΟ ΠΑΛΙ.

      Διαγραφή
  6. Εγώ έχω!!!!Και αυτός λέγετε ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ ΧΡΉΣΤΟΣ!!!!!!Έχεις κάνα σχόλιο, περί τούτου?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ ΕΧΩ ΕΓΩ. Ο Χ.ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ ΤΑ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ. Η ΑΝΝΑ Η ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟ? ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ.
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ
    ΠΕΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΠΩΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ.
    ΕΔΩ ΚΑΝΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΟΝ ΤΕΜΠΕΛΗ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ένας τα σιχαθηκε ο άλλος τα βαρέθηκε! Ε!!Αντε για! !Φάτε τα ΣΚΑΤΑ σας! !και το 2019 με τις ΥΓΕΙΕΣ μας! !Κοπανε! !
    Και αυτό ξέρεις γιατί!?Γιατί το μόνο που ξέρεις, είναι να βρίζεις τους οποίους ΕΠΟΝΥΜΟΥΣ!! Αγωνίζονται για τα ΚΟΙΝΆ! !Ενώ εσύ σαν ανώνυμο ΤΡΟΚΤΙΚΟ μόνο σχολιαζεις και βρίζεις! !Αντί να μπεις ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Όπως κάνουν όλοι οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ Εδω μέσα, αλλά και παντού !!!!!ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ! !.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΜΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ?
      ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ? ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ?
      ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΘΛΟ?
      ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΥΒΡΙΣ-ΒΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΕΡΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΧΩΡΙΣ ΓΟΝΕΙΣ.
      ΕΣΥ ΕΠΩΝΥΜΕ-ΑΝΩΝΥΜΕ

      Διαγραφή
  9. ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ???Έλα ντε!?Εύκολο είναι???Γιαυτό κάτσε στην θέση σου! ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΆΣ!!!Όσο για το αν το επιτρέπει η ή υγεία σου? Εγώ σου λέω πρόσεξε, αν δεν το επιτρέπει και μην εκτίθεσαι!!
    Όσο για τον αν είμαι ΕΠΩΝΥΜΟΣ -ΑΝΩΝΥΜΟΣ ?Άστο θα το μάθεις συν τω χρόνο!!!
    Φελε ΑΝΩΝΥΜΕ!!!Γιατί εσύ πάντα ΑΝΩΝΥΜΟΣ θα είσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψηφίζεις ανώνυμος,σχολιάζεις Ανώνυμος.
    Εσύ μωρή χ3σμενη κιλότα είσαι επώνυμος?
    Καλά τα λέει ο τύπος, σχολιάζει άλλα δεν μπορεί να γίνει λαμογιο εχει αυτογνωσία.
    Όποιος τόλμησε να γράψει το ονοματάκι του , τον εξαφάνισε η συμμορία του Μητσοαπατεωνα και του Συριζα.ή ξαναγύρισαν στην μεγαλύτερη και ισχυρότερη ομάδα ΑΝΩΝΥΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου